Väverier

Angelico

Företaget grundades så sent som 1950 av Giuseppe Angelico. Idag är det sönerna Alberto och Massimo som för familjeföretaget framåt och som har gjort Lanificio Angelico till en pålitlig leverantör av flera olika kvalitéer, så som merinoull och egyptisk bomull.

Företaget lägger stor vikt vid att få fram de bästa råmaterialen och utveckla en expertis som står sig stark. Man spinner själv sina garner för att nå ytterliga kontroll över tillverkningskedjan och erbjuda en hög grad av kvalitativa tyger.

Vi gillar framför allt våra Super 130’s ull kvalitéer från Angelico som används i vår 365-serie för business- och formella kostymer. Vi rekommenderar även Angelicos hopsack-kvalitéer som passar perfekt för en fin udda-kavaj.

Visa produkter från väveriet

Solbiati

Familjeföretag grundat år 1874 av Michele Solbiati i Busto Arsizio, Italien. Solbiati var först med att spinna färgad linne, för att utveckla det mjuka och naturliga linneplagget som idag ses som företagets nyckelplagg och där de idag är världsledande. Vittorio Solbiati, från den fjärde generationen, var innovatören. Det upptäcktes då att mjukheten i linnet kom fram efter tvättprocesser. Det var tack vare den mjuka linneväven som den okonstruerade kavajen fick liv som snabbt kom att bli en symbol för den nedtonade elegansen. Solbiati erbjuder idag ett utbud som sträcker sig från casual till klassiskt.

Solbiati levererar underbara väver som vi använder i fantastiska linne- och silkeskavajer och byxor på sommarhalvåret. Vi rekommenderar även bomullskvalitéerna som gör sig bäst i mjuka, följsamma och okonstruerade kavajer.

Visa produkter från väveriet

Loro Piana

Grundat 1924. En av världens främsta leverantörer av exklusiva tyger. Loro Piana är lika med kvalitéer av högsta klass, tillsammans med en framstående italiensk elegans. Företaget är kända för sina high end-tyger såsom Baby Kashmir och Vicuna. Loro Piana är västvärldens största tillverkare av Kashmir och Baby Kashmir. De har också utvecklat Storm system, som är en teknik där Loro Piana sammanstrålar teknisk kunskap och naturfiber för att få en vind- och vattentålig yta som används till framtagning av jackor och rockar.

Loro Piana är en av våra viktigaste tygleverantörer och används för en bred grupp av plagg då kunskapen sträcker sig över såpass många områden. Vi rekommenderar specifikt Storm System kvalitén i våra rockar, deras ull, silke och linneblandning i våra kostymer och den underbara ull-kvalitén i våra vinterrockar.

Visa produkter från väveriet

Vitale Barberis Canonico

Legendarisk ullvävare med anor från 1663 där Barberis Canonicos-familjen, redan då, behärskade kunskapen om att färga ull. Tillverkningen fortsatte och växte sig stark med den industriella revolutionen och senare, år 1936 grundlades varumärket Vitale Barberis Canonico. Vävaren genomgick en ekonomisk boom i mitten av 1900-talet och med innovativt tänkt stärkte bolaget sitt varumärke på en internationell marknad ytterligare. Vitale Barberis Canonico har idag ett väletablerat rykte som en av den starkaste leverantören av ullväv på marknaden.

VBC är en pålitlig leverantör av fler viktiga väver som bland annat används i våra mer formella kostymer och kavajer. Vi rekommenderar framför allt våra flanelltyger i naturlig stretch som lämpar sig väl för båda en udda-byxa, kavaj eller full kostym. Vi har också ett antal s.k. “vintage” tyger från VBC, där leverantören har lagrat tyger i ull, silke och linne som under förvaringen ådragit sig en unik patina.

Visa produkter från väveriet

Reda

Reda startades redan 1865 till följd av Carlo Reda’s passion för textilier och entreprenörskap. Precis som många andra aktörer i Biella så präglas produktionen starkt av tradition och traditionellt hantverk. Samtidigt betonar man teknologisk innovation som ett av företagets viktigaste satsningar. Respekten för miljö och omgivning har också lett till flera viktiga certifikat inom området.

Reda är ett väveri med ett gediget arv och breda kunskapsområden och vi rekommenderar bland annat deras ull- och bomullsväver i hopsack som lämpar sig perfekt för en blazer. De har också en mångd slitstarka ullväver som är utmärkta alternativ för våra baskostymer.

Visa produkter från väveriet

Ferla

Väveri från det klassiska Biella-området i nordvästra Italien. Ferla har en historia av att alltid leverera högkvalitativa och exklusiva tyger med en klassisk och anrik produktion. Signaturplagget för Ferla är Baby Alpaca, vilken återfinns i flera typer av kavaj och kostymtyger av högsta kvalitet. Baby Alpaca är relativt ovanligt, bara 1.5% av all alpackaproduktion har tillåtelse att gå under det samlingsnamnet. Tyget är väldigt mjukt och ger den perfekta balansen mellan informellt och elegant.

Ferla är för oss synonymt med hantverk och deras småskaliga produktion är ett tecken på att exklusivitet är helt centralt. Vi rekommenderar våra ‘Soft Tailoring’ kostymer och kavajer där vi ofta använder mjuka, följsamma Ferla-tyger. Exklusiviteten i ett Ferla-tyg går inte att ta miste på och det plaggen får en unik känsla.

Visa produkter från väveriet

Ariston

Ariston har sitt säte i Neapel, Italien och är kända för att distribuera hantverksmässigt tillverkade, italienska tyger från ett brett spann av vävtyper så som; ull, mohair, silke, kashmir, bomull och linne.

Sedan fyra generationer tillbaka så har familjeföretaget arbetat med att sätta ihop den exklusiva samlingen Ariston-tyger som ges ut två gånger om året.

Vi rekommenderar bland annat våra sammets-kvalitéer från Ariston som bland annat används i några av våra mest exklusiva smoking-kavajer.

Visa produkter från väveriet

Thomas Mason

En av världens absolut mest kända väverier. Grundades i slutet av 1700-talet i Lancashire, England. Thomas Masons tyger är tillverkare av Two-foldbomull av den finaste, extra långa, bomullsfibern av Egyptisk bomull. Under 1930-talet blev Thomas Mason exklusiv tygleverantör till den anrika skjorttillverkaren Turnbull & Asser vilka försåg kungafamiljen med skjortor. Det medföljde att Thomas Mason blev kungliga hovleverantörer. Idag ägs man av Albini Group och har lyckats behålla det brittiska arvet av och kombinerat det med italienska tygkvalitéer i toppklass.

Thomas Mason är tillsammans med Albini och Albiate våra viktigaste tygleverantörer för semi- och formella bomullstyger. Vi använder bland annat deras världskända two fold bomull i samtliga av våra skjortor. Väveriet håller extremt hög kvalité både avseende bomull och hur själva fibrerna bearbetas för att skapa tyget. Höjdpunkten avseende kvalité är våra tunna väver i Giza-bomull som ger en helt enastående lyster och mjuk känsla.

Visa produkter från väveriet

Tessitura Monti

1911 går de tre bröderna Monti (Evaristo, Venerio och Bruno) samman och startar familjeföretaget. Trots svårigheter under världskrigen lyckas man behålla företaget rullande och inom familjen. Strax därefter, 1947, får företaget allt större marknadsandelar och de blir en skjortvävare som är med och konkurrerar varpå man börjar exportera vävar utomlands. Starka färgkombinationer vävda i den bästa kvalitén är grundstenar för varje kollektion som lämnar Tessitura Monti.

Vi använder Tessitura Monti till många av våra mer avslappnade, mjuka skjortväver, så som den kända giro inglese väven.

Visa produkter från väveriet

Albiate

Grundades av Guiseppe Caprotti år 1830 då under namnet Manifattura di Albiate. Då fungerade företaget som en distributör av garn till de närliggande vävarna. Ett decennium senare startade tillverkningen på egen hand och Albiate växte. Idag är man marknadsledande på lättviktstyger och har en stort utbud av nyskapande skjortvävar. Albiates design utvecklas ständigt och man har omkring 1000 olika varianter per säsong. Nu ägs skjortvävaren av giganten Albini Group.

Albiate är tillsammans med Albini och Thomas Mason våra viktigaste tygleverantörer för semi- och formella bomullstyger. Vi använder bland annat deras världskända two fold bomull i samtliga av våra skjortor. Väveriet håller extremt hög kvalité både avseende bomull och hur själva fibrerna bearbetas för att skapa tyget. Höjdpunkten avseende kvalité är våra tunna väver i Giza-bomull som ger en helt enastående lyster och mjuk känsla.

Visa produkter från väveriet

Albini

Skjortvävare som grundades 1876 i Italien. Företaget leds idag av femte generationen Albini och har satt upp kontor i både Hong Kong och New York vilket genererat en tillväxt inom export, där bolaget idag levererar till mer än 80 länder. Företaget är mångsidiga och erbjuder en stor variation av tyger, både garn- och plagg-färgat. Vävaren är nu Albini Group där man köpt upp och äger ytterligare skjortvävare, till exempel det brittiska Thomas Mason.

Albini är tillsammans med Thomas Mason våra viktigaste tygleverantörer för semi- och formella bomullstyger. Vi använder bland annat deras världskända two fold bomull i samtliga av våra basskjortor. Väveriet håller extremt hög kvalité både avseende bomull och hur själva fibrerna bearbetas för att skapa tyget.

Visa produkter från väveriet

Nesti Onelio

Ullfabriken Nesti Onelio grundades på slutet av 50-talet som ett litet, familjedrivet företag i ett förortsområde i den välmående staden Datini där de än idag har sitt huvudkontor. Man har sedan dess producerat högkvalitativa tyger, med fokus på användning av enbart de absolut bästa råmaterialen, så som ren kashmir, mohair, alpacka och den kända, superfina ullkvalitén – ‘virgin wool’.

Vi rekommenderar att kika på våra rockar i ullkvalitéerna från Nesti Onelio då de har en säregen karaktär med en fantastiskt mjuk och rörlig känsla samt att de är extremt tåliga mot vind och kyla.

Visa produkter från väveriet