Blugiallo - skräddarsydda kläder för alla tillfällen

Let’s go back to the good old days!

12e December, 2013 – Restaurang Trattoria dal Biassanot, Bologna, Italien.

Under ännu en middagsdiskussion mellan två vänner, stiger en felfritt klädd äldre man in i rummet. Deras diskussion ebbar snabbt ut då all uppmärksamhet istället riktas till den äldre mannen då han tackar restaurangägaren för denna kväll. Hans välskräddade, dubbelknäppta kostym osar elegans som de två vännerna tyvärr inte är i närheten av. Han försvinner ut genom dörren och lämnar de imponerade vännerna åt sina egna tankar. Passform blir en slutsats. Kvalité en annan. Regelbundna skräddarbesök tveklöst.

Samtalen fortsätter och handlar inte längre om AC Milans storhetstid eller när Francesco Totti ska sluta spela fotboll. Istället handlar konversationen om hur det råder ett omotiverat fokus på kortsiktighet och alldeles för lite respekt för hantverk, tradition och kvalité när det kommer till kläder. Varför frågar de sig.

En flaska vin hjälper de två vännerna att reda ut problematiken – Det är ju varken bekvämt eller särskilt trevligt för plånboken att hela tiden springa till skräddaren och sy upp nya kläder på gammalt, traditionellt vis. En lösning på utmaningen börjar ta form – kanske går det att kombinera detta fantastiska, traditionella hantverk och erbjuda det via en modern och digital tjänst med fokus på personlig service efter kundens behov?

Där och då föds Blugiallo, i spåren av en fantastisk middag och de två vännernas osubtila förkärlek till Italien och dess traditionella hantverk. De bestämmer sig för att förena det bästa med Italien och Sverige – ledorden blir “21st Century Tailoring”.