12:e December, 2013 - Restaurang Trattoria dal Biassanot, Bologna, Italy.

Tillbaka till de goda gamla tiderna!

Under en middag mellan två vänner kliver en felfritt klädd äldre herre in i rummet. Samtalet mellan de två vännerna tonar snabbt ut då all uppmärksamhet istället riktas mot den äldre mannen då han artigt tackar restaurangägaren för kvällen. Hans välskräddade, dubbelknäppta kostym utstrålar en elegans som de två vännerna tyvärr inte ens är i närheten av själva. Han försvinner genom dörren och lämnar de imponerade vännerna till sina egna tankar. Passform blir en av deras slutsatser. Kvalitet en annan. Regelbundna skräddarbesök utan tvekan.

Samtalet som följer mellan de två vännerna handlar inte längre om AC Milans goda gamla tid eller när Francesco Totti ska sluta spela fotboll. Istället är samtalet fäst vid det häpnadsväckande faktum att vissa saker faktiskt var bättre förr – i det här fallet hantverk, tradition och kvalitet när det kommer till kläder. Varför?, frågar de varandra.

En flaska vin hjälper de två vännerna att lösa problemet – Det är varken bekvämt eller särskilt snällt mot plånboken att springa till den gammaldags skräddaren och beställa nya kläder på traditionellt vis. En lösning på utmaningen börjar ta form – kanske går det att kombinera detta fantastiska, traditionella hantverk och erbjuda det genom en modern och digital tjänst, med fokus på personlig service och efter kundens behov och preferenser?

Där och då föds Blugiallo, tack vare en middag med exakt rätt mängd rött vin och de två vännernas orubbliga förkärlek till Italien och dess traditionella hantverk. De bestämmer sig för att kombinera det bästa med Italien och Sverige – de ska erbjuda “21st Century Tailoring”.