Våra tankar om passform

Eftersom alla våra produkter är måttsydda och skapade unikt för varje kund har vi inga standardstorlekar. Vi har dock preferenser för hur en perfekt Blugiallo-passform ser ut.

Den typiska Blugiallo-passformen tenderar att vara inspirerad av ett mer klassiskt snitt. Genom att ta ett par steg bort från slimfit-trenden som har dominerat de senaste 15 åren skapar vi en mer elegant och bekväm passform. Med lite mer generös passform får också ett vacker fall och risken att tyget slits snabbare än nödvändigt minskar markant. Influenserna från det klassiska snittet ger dig utrymme för rörelse utan att stretcha tyget till dess gränser.

Men självklart tar vi alltid hänsyn till kundernas preferenser. Om du föredrar en något smalare eller bredare passform kan vi justera din profil där efter. Det viktigaste är att den som bär kläderna känner sig bekväm med den passform han beställt.

A suit needs to fit. There's a reason why it's called suit.

Första avprovningen

Det första steget när du får din leverans från Blugiallo är att göra en avprovning. Vi erbjuder både digitala och fysiska avprovningar i våra utställningslokaler. Du kan boka din tid för en avprovning här.

Avprovningen är ett utmärkt tillfälle att diskutera din passform och plaggen tillsammans med en av våra experter. Vi kommer att förklara vilka steg vi har tagit för att skapa plagget du har på dig och vi diskuterar om vi vill göra några ändringar. Vårt mål är att hitta rätt passform från början, men ibland är justeringar nödvändiga. De vanligaste är små justeringar gällande ärm- och byxlängd.

Det som är viktigt att tänka på är att alla plagg blir bättre efter att de har använts ett par gånger, med tiden blir tyget mjukare och plagget anpassar sig efter din form. Att bära dina nya plagg i vardagen ger dig också möjlighet att reflektera över passformen och hur de känns. Ibland kan det vara svårt att ge en ärlig åsikt när man står framför spegeln och provar plagget för första gången. Dina reflektioner kommer också att hjälpa oss att justera din passformsprofil för framtida beställningar.

Om måttsytt är nytt för dig kan passformen på ditt nya plagg kännas lite annorlunda än kläderna som redan hänger i din garderob. Om du känner dig ovan vid passformen rekommenderar vi att du bär plagget ett par gånger innan vi gör några justeringar. Det kan ta lite tid innan du vänjer dig och så småningom älskar din nya passform.

Passformsgaranti för nya kunder

Som en del av vår tjänst erbjuder Blugiallo alla nya kunder en passformsgaranti som vid behov täcker kostnaden för enkla justeringar hos skräddaren.

Som kund ansvarar du för att kontakta oss inom 10 dagar efter att du mottagit plagget/plaggen med eventuella kommentarer gällande passform och eventuella behov av justeringar. I annat fall anses den levererade produkten och passformen accepterad och godkänd. Önskas justeringar ska du som kund återkomma med önskade justeringar, motivering, samt bild på ditt plagg. Detta skickas till: orders@blugiallo.com.

Det är alltid upp till Blugiallo att avgöra om plagget behöver justeras eller inte. Garantin är inte avsedd att täcka mindre justeringar som inte anses vara synliga.