Legendarisk ullvävare med anor från 1663 där Barberis Canonicos-familjen, redan då, behärskade kunskapen om att färga ull. Tillverkningen fortsatte och växte sig stark med den industriella revolutionen och senare, år 1936 grundlades varumärket Vitale Barberis Canonico. Vävaren genomgick en ekonomisk boom i mitten av 1900-talet och med innovativt tänkt stärkte bolaget sitt varumärke på en internationell marknad ytterligare. Vitale Barberis Canonico har idag ett väletablerat rykte som en av den starkaste leverantören av ullväv på marknaden.

VBC är en pålitlig leverantör av fler viktiga väver som bland annat används i våra mer formella kostymer och kavajer. Vi rekommenderar framför allt våra flanelltyger i naturlig stretch som lämpar sig väl för båda en udda-byxa, kavaj eller full kostym. Vi har också ett antal s.k. “vintage” tyger från VBC, där leverantören har lagrat tyger i ull, silke och linne som under förvaringen ådragit sig en unik patina.

365 plagg

Basplagg

Businessplagg

Enfärgat

Exclusive weave

Höst/Vinterplagg

Lättvikt - basplagg

Naturlig stretch

Slitstark

Strykfri

Travel

Vår/Sommar plagg

Beige

Brun

Grå

Grön

Khaki

Ljusblå

Ljusgrå

Marinblå

Mellanblå

Midnattsblå

Mörkgrå

Off white

Svart

Taupe

Vit

Casual

Blugiallo filter marker

Formellt

Blugiallo filter marker

Smartcasual

Blugiallo filter marker
0 kr 15000kr
kr

Visar 1–12 av 22 resultat

Legendarisk ullvävare med anor från 1663 där Barberis Canonicos-familjen, redan då, behärskade kunskapen om att färga ull. Tillverkningen fortsatte och växte sig stark med den industriella revolutionen och senare, år 1936 grundlades varumärket Vitale Barberis Canonico. Vävaren genomgick en ekonomisk boom i mitten av 1900-talet och med innovativt tänkt stärkte bolaget sitt varumärke på en internationell marknad ytterligare. Vitale Barberis Canonico har idag ett väletablerat rykte som en av den starkaste leverantören av ullväv på marknaden. VBC är en pålitlig leverantör av fler viktiga väver som bland annat används i våra mer formella kostymer och kavajer. Vi rekommenderar framför allt våra flanelltyger i naturlig stretch som lämpar sig väl för båda en udda-byxa, kavaj eller full kostym. Vi har också ett antal s.k. "vintage" tyger från VBC, där leverantören har lagrat tyger i ull, silke och linne som under förvaringen ådragit sig en unik patina.