Legendarisk ullvävare med anor från 1663 där Barberis Canonicos-familjen, redan då, behärskade kunskapen om att färga ull. Tillverkningen fortsatte och växte sig stark med den industriella revolutionen och senare, år 1936 grundlades varumärket Vitale Barberis Canonico. Vävaren genomgick en ekonomisk boom i mitten av 1900-talet och med innovativt tänkt stärkte bolaget sitt varumärke på en internationell marknad ytterligare. Vitale Barberis Canonico har idag ett väletablerat rykte som en av den starkaste leverantören av ullväv på marknaden.

VBC är en pålitlig leverantör av fler viktiga väver som bland annat används i våra mer formella kostymer och kavajer. Vi rekommenderar framför allt våra flanelltyger i naturlig stretch som lämpar sig väl för båda en udda-byxa, kavaj eller full kostym. Vi har också ett antal s.k. “vintage” tyger från VBC, där leverantören har lagrat tyger i ull, silke och linne som under förvaringen ådragit sig en unik patina.

Legendarisk ullvävare med anor från 1663 där Barberis Canonicos-familjen, redan då, behärskade kunskapen om att färga ull. Tillverkningen fortsatte och växte sig stark med den industriella revolutionen och senare, år 1936 grundlades varumärket Vitale Barberis Canonico. Vävaren genomgick en ekonomisk boom i mitten av 1900-talet och med innovativt tänkt stärkte bolaget sitt varumärke på en internationell marknad ytterligare. Vitale Barberis Canonico har idag ett väletablerat rykte som en av den starkaste leverantören av ullväv på marknaden. VBC är en pålitlig leverantör av fler viktiga väver som bland annat används i våra mer formella kostymer och kavajer. Vi rekommenderar framför allt våra flanelltyger i naturlig stretch som lämpar sig väl för båda en udda-byxa, kavaj eller full kostym. Vi har också ett antal s.k. "vintage" tyger från VBC, där leverantören har lagrat tyger i ull, silke och linne som under förvaringen ådragit sig en unik patina.