Reda startades redan 1865 till följd av Carlo Reda’s passion för textilier och entreprenörskap. Precis som många andra aktörer i Biella så präglas produktionen starkt av tradition och traditionellt hantverk. Samtidigt betonar man teknologisk innovation som ett av företagets viktigaste satsningar. Respekten för miljö och omgivning har också lett till flera viktiga certifikat inom området.

Reda är ett väveri med ett gediget arv och breda kunskapsområden och vi rekommenderar bland annat deras ull- och bomullsväver i hopsack som lämpar sig perfekt för en blazer. De har också en mångd slitstarka ullväver som är utmärkta alternativ för våra baskostymer.

Reda startades redan 1865 till följd av Carlo Reda’s passion för textilier och entreprenörskap. Precis som många andra aktörer i Biella så präglas produktionen starkt av tradition och traditionellt hantverk. Samtidigt betonar man teknologisk innovation som ett av företagets viktigaste satsningar. Respekten för miljö och omgivning har också lett till flera viktiga certifikat inom området. Reda är ett väveri med ett gediget arv och breda kunskapsområden och vi rekommenderar bland annat deras ull- och bomullsväver i hopsack som lämpar sig perfekt för en blazer. De har också en mångd slitstarka ullväver som är utmärkta alternativ för våra baskostymer.