Måttsydda byxor

En välskräddad måttsydd byxa är ett utav garderobens hörnstenar. Vi har valt att dela in vårt sortiment av byxor i Dressade byxor, Jeans och Chinos. Följ med i vår guide så hjälper vi dig att svara på eventuella frågor och frågetecken kring ditt nästa köp av ett par välsittande byxor!

Passform

Passform hos Blugiallo är alltid ett centralt begrepp. Eftersom vi måttsyr samtliga av våra konfektionsplagg så tummar vi aldrig på vår kvalitet och precision i tillverkning. Vi tar fram en individuell måttprofil som är helt anpassad efter dig som kund. Kortfattat går vi igenom kritiska områden där byxorna beroende på kroppsbyggnad behöver justeras för att hitta bästa möjliga passform. Värt att tillägga är att mindre bra passform på ett par byxor dessutom skapar onödigt slitage och som på sikt gör att byxan slits på ett onaturligt sätt.

Passform och siluett kan också ses som ett sätt att förstärka helheten av en klädsel. Vid måttagning av en kostym pratar vi ofta om plaggen i relation till varandra, en mycket viktig aspekt för att få en så bra helhet som möjligt. Med detta syftar vi på att byxan skall ha en naturligt fin övergång mot kavajen, balansen mellan kavaj och byxa skall vara i relation till varandra på bäst möjliga sätt. Har man t.ex lite längre ben än överkropp är det oftast smickrande att sätta högre midja och låta byxan få ett härligt fall.

Vi på Blugiallo lämnar rådande trend åt sidan för att istället hitta en byxpassform som håller över tid och som passar bra baserat på dina förutsättningar!

Byxans siluett och stil

Den generella byxan bör enligt oss ha en midja som sträcker sig en bit under navel, dels för att frigöra rörlighet och för att ge rätt proportioner ifall man vill bära tillsammans med en kavaj till. Byxans vidd är en högst individuellt hos dig som kund. Smal som generös vidd är vad man själv är bekväm i att bära, dock finns det några aspekter som man bör ha i åtanke vid byxans siluett och passform. En byxa som får lite mer vidd ger oftast ett finare fall från midja ner till avslut. Tygets fall påverkas nämligen av dels vidden men också då tygets tjocklek. Ett grövre tyg har i regel lättare att falla rakt än ett tunnare!

Byxans fotvidd är också en ett mått som brukar dela oss i två läger. Skall man se till rådande trend som följt det senaste tio åren så har vi haft en smalare fotvidd än vad vi historiskt sett har haft. Denna rekommendationen kommer oftast i samspråk mellan dig som kund tillsammans med oss under en måttagning. Här tar vi hänsyn till byxans övriga vidd, din längd och personliga preferenser.

Det som sätter prägel på byxans formalitet är ofta tyget och dess design. Ett enkelt sätt att få till en dressad klädsel är att välja våra designalternativ som en enkel plissering och mässing eller metallspänne. Om vi själva får välja så är dessa designalternativ mer regel än undantag då en plissering på byxan bidrar till ett finare fall och sideadjusters ger byxan ett stilrent midjeband.

Vilka byxor bör man ha i sin garderob?

Vissa tygkvaliteter bör finnas i den moderna garderoben. För att ge en hjälpande hand i så ha vi valt ut tre stycken kvaliteter som täcker ett stort behov hela årets användning. Bomullsbyxan– den perfekta uddabyxan för jobbet och vardagen. För att ge bomullsbyxan formalitet väljer du som kund med fördel designval, plissering och mässingspänne. Dessa ger byxan ett skräddat intryck! Vår Traveller-byxa är en high twisted wool som med sin slitstyrka är den perfekta udda byxan att bära till kavaj. Materialet lämpar sig väl som en året runt kvalitet, framförallt på kontor och som en vardagsbyxa. Man brukar prata om gråa kostymbyxor som ett mångsidigt alternativ till att matcha med övrig färg.

Sist men inte minst har vi flanellbyxan, den absolut mest användbara byxan under höst/vintern och har fantastiska egenskaper som håller uppe stilen även under årets gråaste dagar. Om vi skall välja ut en färg som funkar i flest sammanhang så är det den mellan-grå färgen, funkar perfekt ihop med mörkblå kavaj för en s.k. ’menswear uniform’- men går att matcha med fantastiskt härliga färgen i mörkgrönt och brunt. Summerat så är dessa kvaliteter ett måste i byxgarderoben för att täcka årets alla behov.

Säsongsbetonade byxor

Ett givet inslaget i sommargarderoben som vi naturligtvis inte glömma är linnebyxan. En 100% linnekvalitet lämpar sig väldigt bra på semestern eller när högsommarvärmen letat sig  fram till oss i norr. Ett bra alternativ till denna materialkomposition är att man kollar lite extra på kvaliteter i linne, ull och silke alternativ linne och ull. Denna blandningen brukar ofta ge byxan en härlig balans och oftast lämpar en uppblandad komposition bättre i formellare sammanhang. Detta då linne har en tendens att skrynkla. Vilket vi kan vill förtydliga är charmen med detta fantastiska material, men vill man ha lite mer formalitet i tyget så är ullen en perfekt kombination som ger den lite mer lyster och stadga. En beige kostymbyxa bör finnas i var mans garderob och här kan vi starkt rekommendera att välja denna färgen tillsammans med nämnda komposition. En varm sommardag finns det i vår mening inget som slår en linnekvalitet.

Under höst/vintern kan vi rekommendera en kvalitet som är inte är fullt lika etablerad, nämligen mollskinn. Denna mjuka bomullskvalitet har fantastiska slitstyrka och håller dig varm under årets kallare dagar. Läs gärna mer om denna kvaliteten under vår meny här.

Måttsydda byxor

En välskräddad måttsydd byxa är ett utav garderobens hörnstenar. Vi har valt att dela in vårt sortiment av byxor i Dressade byxor, Jeans och Chinos. Följ med i vår guide så hjälper vi dig att svara på eventuella frågor och frågetecken kring ditt nästa köp av ett par välsittande byxor!

Passform

Passform hos Blugiallo är alltid ett centralt begrepp. Eftersom vi måttsyr samtliga av våra konfektionsplagg så tummar vi aldrig på vår kvalitet och precision i tillverkning. Vi tar fram en individuell måttprofil som är helt anpassad efter dig som kund. Kortfattat går vi igenom kritiska områden där byxorna beroende på kroppsbyggnad behöver justeras för att hitta bästa möjliga passform. Värt att tillägga är att mindre bra passform på ett par byxor dessutom skapar onödigt slitage och som på sikt gör att byxan slits på ett onaturligt sätt. Passform och siluett kan också ses som ett sätt att förstärka helheten av en klädsel. Vid måttagning av en kostym pratar vi ofta om plaggen i relation till varandra, en mycket viktig aspekt för att få en så bra helhet som möjligt. Med detta syftar vi på att byxan skall ha en naturligt fin övergång mot kavajen, balansen mellan kavaj och byxa skall vara i relation till varandra på bäst möjliga sätt. Har man t.ex lite längre ben än överkropp är det oftast smickrande att sätta högre midja och låta byxan få ett härligt fall. Vi på Blugiallo lämnar rådande trend åt sidan för att istället hitta en byxpassform som håller över tid och som passar bra baserat på dina förutsättningar!

Byxans siluett och stil

Den generella byxan bör enligt oss ha en midja som sträcker sig en bit under navel, dels för att frigöra rörlighet och för att ge rätt proportioner ifall man vill bära tillsammans med en kavaj till. Byxans vidd är en högst individuellt hos dig som kund. Smal som generös vidd är vad man själv är bekväm i att bära, dock finns det några aspekter som man bör ha i åtanke vid byxans siluett och passform. En byxa som får lite mer vidd ger oftast ett finare fall från midja ner till avslut. Tygets fall påverkas nämligen av dels vidden men också då tygets tjocklek. Ett grövre tyg har i regel lättare att falla rakt än ett tunnare! Byxans fotvidd är också en ett mått som brukar dela oss i två läger. Skall man se till rådande trend som följt det senaste tio åren så har vi haft en smalare fotvidd än vad vi historiskt sett har haft. Denna rekommendationen kommer oftast i samspråk mellan dig som kund tillsammans med oss under en måttagning. Här tar vi hänsyn till byxans övriga vidd, din längd och personliga preferenser. Det som sätter prägel på byxans formalitet är ofta tyget och dess design. Ett enkelt sätt att få till en dressad klädsel är att välja våra designalternativ som en enkel plissering och mässing eller metallspänne. Om vi själva får välja så är dessa designalternativ mer regel än undantag då en plissering på byxan bidrar till ett finare fall och sideadjusters ger byxan ett stilrent midjeband.

Vilka byxor bör man ha i sin garderob?

Vissa tygkvaliteter bör finnas i den moderna garderoben. För att ge en hjälpande hand i så ha vi valt ut tre stycken kvaliteter som täcker ett stort behov hela årets användning. Bomullsbyxan– den perfekta uddabyxan för jobbet och vardagen. För att ge bomullsbyxan formalitet väljer du som kund med fördel designval, plissering och mässingspänne. Dessa ger byxan ett skräddat intryck! Vår Traveller-byxa är en high twisted wool som med sin slitstyrka är den perfekta udda byxan att bära till kavaj. Materialet lämpar sig väl som en året runt kvalitet, framförallt på kontor och som en vardagsbyxa. Man brukar prata om gråa kostymbyxor som ett mångsidigt alternativ till att matcha med övrig färg. Sist men inte minst har vi flanellbyxan, den absolut mest användbara byxan under höst/vintern och har fantastiska egenskaper som håller uppe stilen även under årets gråaste dagar. Om vi skall välja ut en färg som funkar i flest sammanhang så är det den mellan-grå färgen, funkar perfekt ihop med mörkblå kavaj för en s.k. ’menswear uniform’- men går att matcha med fantastiskt härliga färgen i mörkgrönt och brunt. Summerat så är dessa kvaliteter ett måste i byxgarderoben för att täcka årets alla behov.

Säsongsbetonade byxor

Ett givet inslaget i sommargarderoben som vi naturligtvis inte glömma är linnebyxan. En 100% linnekvalitet lämpar sig väldigt bra på semestern eller när högsommarvärmen letat sig  fram till oss i norr. Ett bra alternativ till denna materialkomposition är att man kollar lite extra på kvaliteter i linne, ull och silke alternativ linne och ull. Denna blandningen brukar ofta ge byxan en härlig balans och oftast lämpar en uppblandad komposition bättre i formellare sammanhang. Detta då linne har en tendens att skrynkla. Vilket vi kan vill förtydliga är charmen med detta fantastiska material, men vill man ha lite mer formalitet i tyget så är ullen en perfekt kombination som ger den lite mer lyster och stadga. En beige kostymbyxa bör finnas i var mans garderob och här kan vi starkt rekommendera att välja denna färgen tillsammans med nämnda komposition. En varm sommardag finns det i vår mening inget som slår en linnekvalitet. Under höst/vintern kan vi rekommendera en kvalitet som är inte är fullt lika etablerad, nämligen mollskinn. Denna mjuka bomullskvalitet har fantastiska slitstyrka och håller dig varm under årets kallare dagar. Läs gärna mer om denna kvaliteten under vår meny här.