Mörkbrun kostym flanell image 1
Mörkbrun kostym flanell image 2

Mörkbrun kostym flanell

9490kr

Rensa
Tygkvalité 100% Super 130's ull
Tygkod FLN010
Plaggets konstruktion Sydd halvkanvas
Leveranstid 5-6 veckor

Skötselråd: Häng ut och lufta dina plagg. Undvik kemtvätt eftersom det skadar fibrerna och förkortar livslängden på ditt ullplagg. Kemtvätta endast vid märkbara fläckar. Om ditt plagg är skrynkligt, använd en steamer försiktigt för att släta ut det.

 Så tar du hand om ditt plagg:

  • Använd en ordentlig galge. En bra galge kommer bevara plaggets form.
  • Låt plagget vila – helst 24 timmar efter att det har använts.
  • Borsta ditt ullplagg då och då för att ta bort damm.
  • Rotera med plagg i din garderob för att behålla dess hållbarhet.
  • För ytterligare tips angående klädvård, rekommenderar vi vår artikel ’Klädvård’ som du kan läsa här.

Passformsgaranti

Alla våra kläder är måttsydda unikt för dig och kommer därför med en passformsgaranti. Du kan läsa mer om garantin här

Unikt skapade för dig

Vi producerar bara de plagg du faktiskt köper och gör det med unik design och en fantastisk passform för just dig. Bra för dig och ännu bättre för miljön.

Medlemsförmåner

Genom vårt lojalitetsprogram får du alltid kickback när du handlar hos oss eller när du utför handlingar som hjälper oss att växa vår gemenskap. Du kan läsa mer om hur du tjänar ihop Giallo coins på ditt konto.

Personliga konsultationer

Har du frågor eller behöver hjälp? Du är alltid välkommen att boka en kostnadsfri konsultation.

Vår mörkbruna flanellkostym i ett tyg utvalt för sin fina textur och mjuka känsla. Tyget kommer från det italienska väveriet Vitale Barberis Canonico, där tygets vikt på 280g gör den bäst lämpad att bäras under höst, vinter och vår. Kostymen bärs snyggt med stickade plagg i kashmir och ett par udda byxor.Vi rekommenderar en sandfärgad rundhalsad tröja. Komplettera outfiten med mellangrå flanellbyxor för möjligheten att bryta upp kostymen. Flanellkostymen är ett nyckelplagg i alla moderna mäns garderob, och den här bruna är inget undantag.

Läs mer

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mörkbrun kostym flanell”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skapa mått
Lägg till i önskelistan

Mörkbrun kostym i flanell

Flanellkostymer har varit ett självklart val för många män i decennier och för all del, mjukheten i flanelltyget i kombination med dess mångsidighet gör flanellkostymen till en favorit. Eftersom formaliteten tenderar att minska öppnar det möjligheter att vidga din garderob från bara blå och gråa plagg och det är här den mörkbruna flanellkostymen tar en självklar plats. En mörkbrun kostym i allmänhet, och mörkbrun flanell i synnerhet, tar din stil till nästa nivå.

När ska man bära den?

Olika aspekter kan påverka när det passar att bära en mörkbrun flanellkostym eller inte. Formalitet och säsong är förmodligen de två huvudsakliga. Använd våra ord mer som vägledning snarare än regler eftersom varje person och situation är unik. Det vi kan konstatera är att en måttsydd mörkbrun kostym definitivt kommer kunna användas för både vardagliga och semi-formella tillfällen. Dels för att det är en fantastisk kostym men också för att du kan bära kavaj och byxa separat.

Formalitet – En mörkbrun kostym kommer att täcka ett ganska brett behov vid formella tillfällen. Tack vare den mörka färgtonen kan du enkelt bära den för formella tillfällen och se oklanderlig ut. Som med alla flanellkostymer kan du bryta upp den och bära jackan och byxorna separat. Den mörkbruna kostymen är inget undantag. Beroende på sammanhang och hur du stylar den kommer den mörkbruna kostymen att klara övergången från vardaglig till formell riktigt bra.

Säsong – En mörkbrun flanellkostym är bäst att bära under hösten, vintern och våren. På grund av sin borstade yta lämpar den sig när det är lite kallare ute. Vissa människor tenderar att vara rädda för att flanell är för varmt att bära annat än på vintern, vilket inte alltid stämmer. Flanell betyder inte nödvändigtvis att det är varmt, allt beror på tygets tjocklek.

Som du kanske har gissat (vårt namn kan ha avslöjat oss) gillar vi att inspireras av italienarna och därför älskar vi att arbeta med italienska tyger. Ett flanelltyg från en italiensk väveri är sällan för tungt och kan därför bäras under en längre period av året. Ett brittiskt flanelltyg å andra sidan tenderar att vara tyngre, d.v.s. varmare och styvare.

Tyget

Bruna kostymer kan vara en knepig kategori vid första anblicken, men oroa dig inte, vi är här för att guida dig i rätt riktning. Även om en mörkbrun kostym inte är lika klassisk som en blå eller grå, är det fortfarande ett klassiskt val. Om du känner dig bekväm med att bära en marinblå kostym, är ganska övertygade om att du kommer att trivas i en mörkbrun kostym också. Nyckeln är att välja en tillräckligt mörk ton.

Att kombinera en mörkbrun färgton med flanelltyg gör det ännu enklare. En brun kostym är generellt sett enkel att matcha och en flanellkostym är inget undantag. Dessutom skapar flanelltygets mjukhet en kostym som är bekväm att ha på sig hela dagen.

Som vi nämnde tidigare kommer de flesta av våra flanelltyger från italienska väverier. Detta bidrar till en bekväm kostym med ett mjukt fall som du kan bära under flera årstider. Tänk på att flanell är en finish (en borstad yta) som finns i både olika material och vikter.

Passformen

Den perfekta passformen ger dig ett härligt självförtroende. Vad en perfekt passform innebär är förstås subjektivt. Även inom Blugiallo-teamet kan åsikterna skilja sig åt. För en brun flanellkostym rekommenderar vi att gå för ett klassiskt och tidlöst snitt vilket innebär en lite mer generös passform.

Genom att välja lite bredare passform för din mörkbruna kostym kommer du att ha tillräckligt med utrymme för komfort och ett snyggt fall. Detta kommer också att öka livslängden på dina plagg eftersom du inte belastar tyget på samma sätt som med en smalare passform. Vårt mål är alltid att producera måttsydda plagg som håller i många år framöver.

Eftersom alla våra produkter är måttsydda kommer vi att anpassa din passform efter dina önskemål. Vi älskar att vara uppmärksamma på detaljer och arbetar med cirka 50 olika mätpunkter för att skapa den perfekta passformen för din kostym.

Hur matchar du din flanellkostym?

Vi kan inte nämna mångsidigheten hos en mörkbrun kostym för många gånger. Flanellkostymen är lätt att matcha med både formella och vardagliga plagg och beroende på hur du stylar den kommer du att ha en kostym som funkar till många tillfällen.

Casual – Vill du bära en full kostym utan att se för formell ut? Lämna skjortan i garderoben och byt ut den mot stickat istället. Detta kommer att skapa en avslappnad men elegant look som är perfekt för vardagliga och semi-formella tillfällen. En brun stickad tröja med polokrage tillsammans med din mörkbruna kostym kommer att skapa en ton-i-ton look som vi älskar.

Formell – Kan du bära en brun kostym med slips? Såklart du kan. Om du vill ha en formell look, kombinera din mörkbruna kostym med en krispig vit skjorta och en ofodrad flanellslips. Både den mörkbruna kostymen och skjortan har en borstad yta som harmonierar bra med varandra.

Dela upp kostymen

Kavajen – Som tidigare nämnt kan du enkelt bära kavajen från din mörkbruna kostym tillsammans med andra plagg. Bär din flanellkavaj med en mjuk grå flanellskjorta och beige mollskinnsbyxor för en smart avslappnad look. Plaggens olika textur harmoniserar väl med varandra och skapar en medveten look.

Byxorna – Få plagg är så bekväma som ett par välsittande flanellbyxor. Den mörkbruna flanellen är inget undantag. Bär byxorna med The Sestriere pure cashmere polo i off white för en avslappnad och bekväm look. Då är du redo att tända brasan och njuta av en mysig stund med dina nära och kära.

Vanlig plaggvård men också några användbara personliga tips

Om du tar hand om dina Blugiallo-produkter på rätt sätt kommer de att hålla längre och behålla sina fina egenskaper. Du kommer att öka livslängden på dina ylleplagg genom att låta dem “vila” mellan användningarna. Att låta plaggen stå på en ordentlig galge i minst 24 timmar när du har använt dem ger fibrerna chansen att återhämta sig.

Det bästa sättet att hålla din mörkbruna kostym fräsch är att lufta ut den eller ånga den. Detta kommer att bli av med lukter och öka tygets livslängd. Försök att hålla kemtvätt till ett minimum men det är meningen att du ska använda och leva i dina plagg så mycket som möjligt och ibland händer olyckor. Om dina plagg är eller känns smutsiga kan du naturligtvis lämna dem till kemtvätt.

Brun kostym för män är ett underskattat plagg. Den klarar övergången mellan olika formaliteter utmärkt och är lätt att matcha och bära med andra plagg. Som du kanske har gissat älskar Blugiallo-teamet jordnära toner och en mörkbrun kostym är ingen förväntning. Skapa din måttprofil, välj din design och gör dig redo att älska din nya kostym.