Mörkblå kostym hopsack traveller image 1
Mörkblå kostym hopsack traveller image 2
Mörkblå kostym hopsack traveller image 3

Mörkblå kostym hopsack traveller

Lägg till i önskelistan

Denna produkt sys upp utifrån din personliga storlek.

Skapa din unika storlek
Rensa
10390kr

Hopsack traveller kostym i mörkblå färg utvald för sin lätta känsla och mjuka fall. Tyget i denna hopsack traveller är en så kallad “high twist” som kännetecknas av dess hållbarhet, skrynkeltålighet och krispiga känsla. Tyget kommer från en av världens finaste väverier, Loro Piana. Som namnet antyder är traveller det perfekta valet för arbete och en livsstil i rörelse. Med sin djupa mörkblå färg matchar den bra med många neutrala färger. Detta öppnar upp för användning av både kavaj och byxor som separata. Kombinera byxorna eller kostymen med vår midnattsblå piquet-skjorta för den perfekta smart-casual looken eller med en vit royal oxford och addera en slips för en mer formell klädsel. Kostymen fungerar utmärkt på kontoret såväl som till festligheter. Eftersom den andas väldigt bra är den också en perfekt kostym för sommaren.

Läs mer

Passformsgaranti

Alla våra kläder är måttsydda unikt för dig och kommer därför med en passformsgaranti. Du kan läsa mer om garantin här

Unikt skapade för dig

Vi producerar bara de plagg du faktiskt köper och gör det med unik design och en fantastisk passform för just dig. Bra för dig och ännu bättre för miljön.

Medlemsförmåner

Genom vårt lojalitetsprogram får du alltid kickback när du handlar hos oss eller när du utför handlingar som hjälper oss att växa vår gemenskap. Du kan läsa mer om hur du tjänar ihop Giallo coins på ditt konto.

Personliga konsultationer

Har du frågor eller behöver hjälp? Du är alltid välkommen att boka en kostnadsfri konsultation.

Skötselråd: Häng ut och lufta dina plagg. Undvik kemtvätt eftersom det skadar fibrerna och förkortar livslängden på ditt ullplagg. Kemtvätta endast vid märkbara fläckar. Om ditt plagg är skrynkligt, använd en steamer försiktigt för att släta ut det.

 Så tar du hand om ditt plagg:

 • Använd en ordentlig galge. En bra galge kommer bevara plaggets form.
 • Låt plagget vila – helst 24 timmar efter att det har använts.
 • Borsta ditt ullplagg då och då för att ta bort damm.
 • Rotera med plagg i din garderob för att behålla dess hållbarhet.
 • För ytterligare tips angående klädvård, rekommenderar vi vår artikel ’Klädvård’ som du kan läsa här.

3 recensioner av Mörkblå kostym hopsack traveller

 1. hedlund.jakob

  Otroligt nöjd med resultatet! Mångsidig kostym där både byxor och kavaj med lätthet kan bäras som udda. Både formell och avslappnad samtidigt på något märkligt vis. Fantastisk!

 2. pontus.savolainen

  Mycket trevlig kostym som både fungerar till formella och informella sammanhang. Tyget håller sig relativt skrynkelfritt och andas bra. Kostymen fungerar året runt, men kan bli aningen varm på sommaren och kall på vintern.

  Efter ett års användning börjar kavajen börja bli lite nött i armbågarna vilket kanske är det negativa med just tyget. Annars är jag väldigt nöjd med kostymen och den kommer fortsätta vara en kostym som används en till två gånger i veckan.

 3. niklasgruffman

  Mycket nöjd med min beställning och servicen.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till i önskelistan

Mer om vår mörkblå hopsack traveller

Hopsack-kostym i en elegant mörkblå nyans som är utvald för sin lätta känsla, mjuka fall och mångsidighet. Tyget i denna hopsack traveller kostym är en så kallad “high twist ull” som kännetecknas av sin hållbarhet, skrynkeltålighet och krispiga känsla. Tyget är vävt av en av världens finaste väverier, Loro Piana. Som namnet antyder är “traveller” det perfekta valet för en livsstil i rörelse. Tack vare “high twist”-väven kan du enkelt bära den här kostymen hela dagen på kontoret eller på ett flygplan, utan att förlora en krispig look.

Hur du bär den

Med sin mörkblå ton är hopsacken enkel att kombinera med flera färger och plagg. Detta bidrar till mångsidighet eftersom du kan bära både kavaj och byxor separat. Kombinera kostymen, eller bara byxorna, med vår midnattsblå piquetskjorta för en avslappnad, men ändå elegant look som klarar övergången från kontor till middag med vänner på ett utmärkt sätt.

För en mer formell look rekommenderar vi att du bär kostymen med en krispig vit royal oxford-skjorta, en olivgrön grenadinslips och svarta oxfordskor. Kostymen, och den här looken, fungerar utmärkt på kontoret såväl som till festligheter. Tack vare sin förmåga att andas är hopsackkostymen perfekt för sommaren. Den är utmärkt för sommarbröllop, både som brudgum eller gäst.

Tack vare tygets struktur och matta yta fungerar den mörkblå hopsackkostymen utmärkt som en separat kavaj. Bär kavajen med ett par antracitgrå travellerbyxor och en taupe popover-skjorta under för en smart-casual look. Du kan också kombinera kavajen med ett par mellanblå selvedge jeans och en midnattsblå stickad tröja med polokrage i ull/kashmir för en avslappnad, ton-i-ton-look.

Designalternativ

Designalternativen du gör för kostymen påverkar också hur du kan bära den. Det är såklart en fråga om smak och preferenser men du bör också fundera på vilken typ av tillfällen du vill kunna bära kostymen när du väljer design.

En 2,5-knäppning med breda slag kommer att skapa den mest mångsidiga kavajen och den fungerar bra både för kostymen och för att bära kavajen separat. Det dubbelknäppta alternativet är mer uttrycksfullt. En okonstruerad axel är en Blugiallo-favorit och det självklara valet för denna typ av tyg. När det kommer till fickor är utanpåliggande de mest lediga. Den fungerar utmärkt för en separat kavaj men tenderar att bli för casual för en hel kostym. Det mest mångsidiga alternativet är jetfickan. Tack vare den rena looken den bidrar till kan du enkelt bära den både som kostym och separat kavaj.

Av både estetiska och praktiska skäl är sidospännen ett bra designalternativ för dina hopsackbyxor. Det bidrar till en skräddad känsla och håller din look ren. En annan sartoriell detalj är plisseringar. En enkel plissering är ett utmärkt val, speciellt om du vill ha en högre midja på byxan. Om du väljer ett slag eller inte är (som de flesta designalternativ) i första hand en smaksak. Ett slag tenderar att skapa en mer avslappnad känsla för byxan medan en rak finish är mer formell.

Vad är high twist ull?

Som vi har nämnt tillhör den mörkblå hopsack traveller kategorin ‘High twist wool’. Du kanske undrar, vad är high twist ull? High twist ull är en ull i hög kvalité, vävd av trådar som är tvinnade ihop, tightare än genomsnittligt ulltyg. Detta bidrar till tygets fina struktur och egenskaper, vilket skapar ett slitstarkt, skrynkeltåligt tyg med en krispig känsla när du bär kostymen. Detta bidrar till ett tyg och plagg, som är fantastiskt att bära vid en rad olika tillfällen, från jobb till bröllop och ledig fritid.

Vår “Traveller”-version är ett tyg från den berömda italienska tygproducenten Loro Piana medan dess brittiska “släkting”, som heter “Fresco”, produceras av väveriet Hardy Minnis. Båda är lika enastående när det gäller kvalitet men med en liten skillnad i form och känsla på själva plagget. På många sätt liknar de den typ av skrädderi som vanligtvis tillverkas (och bärs) i respektive ursprungsland.

Väveriet

De som besöker ett Blugiallo showroom för första gången kommer säkert att höra oss tala om “Biella”, den legendariska byn i nordvästra delen av Italien. Hem till några av världens bästa hantverkare och tillverkare av fina textilier för generationer tillbaka. Denna region är också hemvist för Loro Piana – känd som en av världens mest exklusiva tygtillverkare.

Loro Piana grundades 1924 och blev snabbt ett företag med fokus på högklassiga material och textilier. De är kända för att producera några av världens mest exklusiva textilier och material som; babykashmir och vicuña. Kvaliteten och egenskaperna hos dessa material är oöverträffade när det gäller mjukhet, värme och lyster.