Passformsgaranti

Vi känner oss så säkra på att leverera ett perfekt anpassat plagg till dig att alla plagg ingår i vår 'Passformsgaranti'. Så här fungerar det!

*Vår "passformsgaranti" gäller för din första beställning inom varje produktkategori. Till exempel om din första beställning är en skjorta och din andra beställning är ett par byxor så är passformsgarantin fortfarande giltig för den andra beställningen.

Step icon

När du har tagit emot din beställning

Du har precis fått dina nya plagg och provat dem. Du märker att de är i behov av några justeringar för att verkligen passa dig perfekt.

1
Step icon

Kontakta oss

Allt du behöver göra är att kontakta oss inom 10 dagar efter att du mottagit ditt/dina plagg med eventuella kommentarer angående passformen. För att komma i kontakt med oss gällande passformen på dina plagg är du välkommen att skicka ett mail till event@blugiallo.com, eller skicka ett meddelande i chatten som finns tillgänglig i nedre högra hörnet på vår hemsida.

2
Step icon

Vi bokar en konsultation

Innan vi genomför några justeringar måste vi alltid kontrollera vad som behöver göras. För att vi ska kunna göra detta vill vi gärna boka en snabb digital konsultation med dig och gå igenom de plagg som behöver justeras.

3
Step icon

Gör det perfekt

Vi har kontakt med väl valda skräddare över hela världen som hjälper oss med justeringar. Innan du springer iväg till din lokala skräddare med plaggen och får dem justerade så rekommenderar vi alltid att du rådfrågar oss. Vi kommer att kompensera de justeringar som behöver göras.

4