Våra väverier – Thomas Mason

05 november, 2018

Thomas Mason – grundat 1796 i Lancashire, England av mannen och textilentreprenören med samma namn. Under drygt två sekel har skjortväveriet ansetts vara synonymt med kvalité och elegans tack vare sina långfibriga, dubbeltvinnade bomulls-tyger.

Så sent som 1992 förvärvades företaget av Albini Group som med Italiensk varsamhet tagit tillvara på företagets rika arv och kompetens inom material och tillverkning av skjorttyger. Thomas Mason’s tyger präglas lika tydligt idag av det brittiska arvet med tyger som andas klassisk elegans.

Vi använder Thomas Mason tyger i majoriteten av våra mer formella och semi-formella skjortor, alltid med deras signatur “two-fold” (dubbeltvinnade) bomull som standard vilket enligt oss ger en oslagbar kvalité. För dig som är känslig mot friktion har vi även Thomas Mason mytomspunna ‘Giza 45 & 87’ egyptiska bomull som ger en oöverträffad, mjuk känsla och lyster i skjortan. Kika gärna in Thomas Mason’s kortfilm på ämnet HÄR.

För mer information om Thomas Mason och våra andra tygleverantörer – kika in på blugiallo.com/vaverier/ 

 

 

Tre från Thomas Mason

Dubbeltvinnad bomull från Thomas Mason i vit twill, ljusblå royal oxford och blå/vit twill stripe. Tre klassiska skjorttyg med en självklar plats i basgarderoben.

 

Skjortkragen – tre alternativ för formella skjorttyger

Valet av krage påverkar både stil och formalitets-grad i din skjorta. Nedan listar vi tre populära alternativ för mer formella skjorttyger.

 

 

 

 

Bli först med att kommentera detta inlägg!

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt, tips och erbjudanden från oss.