Guide – Våra stickade plagg

24 oktober, 2019

Textiltraditionen i Italien sträcker sig generationer tillbaka och tack vare detta har man kunnat specialisera sig på specifika produkter i olika områden av landet. I hjärtat av Toscana, närmare bestämt i och utanför staden Florens, finns en ett arv och en stolthet över att inte kompromissa med varken garn eller precisionen under tillverkningsprocessen av fin merino. Det är också här vi på Blugiallo valt att producera våra stickade plagg. Vår merinoulls-kvalitet (som gäller för majoriteten av våra stickade plagg), kommer i en tvättad långfibrig kvalitets ull som genom ett hoptvinnat garn av två trådar tillsammans ger en 16 gauge täthet. Gauge förklaras enklast som ett mått med antal maskor per tum, där ett högre gauge tal motsvarar en tunnare och finare kvalitet. Vår 16 gauge är en finstickad kvalitet har en mjuk och härlig yta.

 

Att kombinera stickade plagg

Stickade plagg är i vår mening ett underskattat komplement till en välklädd formell klädsel såväl som till en smart casual stil. Att bära en stickad tröja till ett par udda ullbyxor är enkelt sätt att vara välklädd på jobbet och under veckodagarna. Vi har valt att dela upp vår stickade avdelning efter säsong och således så täcker vi hela årets användning av stickade plagg. Under höst och vinter-halvåret så dominerar merinoull i olika täthet och finlek och under vår/sommar-halvåret brukar vi slå ett slag för en torrare bomullskvalitet med en glesare stickning för att hålla dig som bärare sval under sommarens varmaste dagar.

Basgarderoben

Vårt sortiment av stickade plagg är handplockade för att vara en naturlig del av basgarderoben. Vårt fokus ligger just därför med att uteslutande jobba med ikoniska modeller av klassisk design och snitt, här tänker vi självklart på våra Polotröjor och Rollnecks. Under höst och vinterperioden är en klassisk rollneck mångsidig till endast en udda byxa eller under en kavaj. Vår stickad modell polotröja har i vår mening också en given plats i garderoben och fungerar i stort sett under hela året och går särskilt bra att bära till ett par denim eller en dressad byxa. Polotröja tillsammans med en kavaj är ett enkelt sätt att avdramatisera en annars välklädd outfit och fungerar som ett ledigt inslag som vi benämner Smart casual. Färgskalan som vi erbjuder går i beige, blå och grå skala vilket gör plaggen lättare att matcha tillsammans. Förslagsvis så är kan en sofistikerad ton i ton färgskala vara väldigt fint tillsammans i ett minimalistiskt uttryck, då tänker vi t.ex. på en mörkblå kostym tillsammans med en mörkblå polotröja eller rollneck. Våra stickade plagg är noga utvalda för att vara enkla att kombinera tillsammans med våra tygkvaliteter för kostym, byxa och kavaj.

Grövre kvaliteter

Som en kompletterande kvalitet till våra tunnstickade Polotröjor och Rollnecks har vi våra grovstickade kvaliteter som vi benämner Heavyroll neck och Heavy cardigan. Båda två kommer i en fantastiskt mjuk merinoull. Dessa stickas med ett tjockare och flertrådigt garn som tillsammans utgör vår kabelstickad modell i Heavy rollneck och vår Heavy cardigan. Denna modell fungerar perfekt som ett komplement till din kavaj för en ledigare klädsel, och funkar bra att bära som ett lagerplagg under mildare vår och höstdagar tack vare dess täta stickning och garnets grovlek. Dessa två grövre kvaliteter kommer vara din bästa vän och garanterat hålla dig varm när kylan står för dörren. Bär dessa tillsammans med selvedge denim för en ledigare klädsel eller ett par flanellbyxor. Om vi själva får välja en favorit kombinerar vi gärna vår Heavy rollneck med en udda kavaj under vinterhalvåret.

Stickad heavy rollneck med kavaj

Bli först med att kommentera detta inlägg!

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt, tips och erbjudanden från oss.