FAQ

CUSTOM MADE, SIGNATURE MADE & MADE TO ORDER

Läs mer om koncept & service nedan. Du kan också boka tid digitalt eller till vårt showroom, alternativt starta konversationen med oss direkt.

FAQ - CUSTOM MADE (Måttsömnad)

Alla som vill ha den fullständiga BLUGIALLO-upplevelsen när det gäller kvalitet, service och unik design. I vissa fall är designen viktigare, och i andra fall passformen eller möjligheten att välja kvalitet eller färg. Hur som helst erbjuder vårt måttsydda alternativ full flexibilitet för dig som kund. Det rekommenderas särskilt för skräddade plagg såsom kostymer, jackor och skräddade byxor.

Bra (och viktig) fråga! Passformen är högst individuell och även om vi är experter inom området, handlar det också om att förstå dina preferenser. Så här fungerar en måttsydd passform (generellt): Vi utgår ifrån en signaturpassform (vanligtvis det du ser i vår kommunikation), så när vi skapar en unik passform för dig, kan detta sedan ändras efter dina önskemål, men vi rekommenderar alltid att lyssna på våra råd avseende hur man skapar långsiktighet och komfort samtidigt som man behåller en kontemporär, skräddad stil.

Det är oerhört viktigt för oss att hantera dina förväntningar. En måttsydd kostym (eller annan skräddad produkt från oss) kommer alltid att passa bättre än en standardstorlek från ett annat märke. Detta är nyckeln och det vitkigaste budskapet, tillsammans med kunskapen och förståelsen för vad du betalar för. Om du betalar priset för en jämförbar produkt i standardstorlek, förvänta dig något bättre, men förvänta dig inte ett skräddarsytt plagg, i vilket fall du skulle behöva betala upp till fem gånger mer. En måttsydd produkt, även om vi erbjuder en av marknadens absolut bästa och mest djupgående, handlar inte om att räkna centimeter eller att fokusera enbart på mått – det handlar om att skapa en unik passform som gör dig bekväm och upplevelsen av att välja tyg, kvalitet och användningsområde är minst lika viktigt. 

Det är också viktigt att inse att alla människor ser olika ut och därför kommer resultatet av ett måttsytt plagg alltid att vara unikt. Med det sagt, måttsydda plagg är en helt fantastisk känsla att bära.

Ett måttsytt plagg kan skapas och beställas både fysiskt i våra showrooms och även helt online, där du kan skapa din unika passform och boka en online-konsultation med en av våra stilrådgivare. Vi erbjuder måttsömnad för majoriteten av våra plagg, från kostymer, skjortor och dressade byxor till jeans, chinos och vår stickade plagg. Om du är ny som kund, kan du boka en tid med oss här.

Vårt tillvägagångssätt bygger på att sätta dig i centrum, oavsett klädintresse och att lära känna vem du är, för att sedan rekommendera stil och produkter utifrån det. Våra recensioner och kundberättelser är ett bra sätt att ta del av det.

Vi erbjuder inte en klassisk returpolicy för våra måttsydda produkter, eftersom de är unikt producerade när det gäller design och mått. Däremot har vi en Passformsgaranti och strävar alltid efter att skapa långvariga relationer med våra kunder. Om du känner dig osäker på något, är det bästa sättet helt enkelt att kontakta oss, så hjälper vi dig med eventuella frågor eller funderingar. 

FAQ - SIGNATURE MADE (standardstorlekar)

Signature made är ett bra val för våra kunder som söker bekvämlighet och som värderar signatur-design, passform och estetik från BLUGIALLO på ett flexibelt sätt. Ofta är Signature made en bra introduktion, för att sedan gå vidare med upplevelsen av Måttsytt eller Made to order för specifika produkter.

Signature Made-produkter har vanligtvis en leveranstid på 3-5 dagar inom EU. Vi inkluderar också en returpolicy enligt våra ‘allmänna villkor’ för dessa artiklar. Om du vill göra justeringar på en produkt kan dessa göras av vår egen skräddare mot en mindre avgift.

Vårt sortiment av Signature Made finns tillgängligt både online och i vårat showroom och hem på Birger Jarlsgatan 2. För skräddade plagg kan du boka en tid till vårt showroom och prova en Signature made produkt (kostym, kavaj eller dressad byxa), som vår skräddare kan justera på 1-2 dagar. 

FAQ - MADE TO ORDER

Made to order är ett bra och flexibelt alternativ för produkter där du älskar en specifik design, skärning eller estetik från oss och gärna upptäcker fler möjligheter. Som exempel, om du beställer en av våra kashmir-tröjor, så kommer dessa att finnas tillgängliga som Signature made (i vår standardstorlek) i 2-3st olika färger. Med Made to order kan du utforska en rad andra kvalitéer (tyger), färger och designjusteringar för just den tröjan. Vi erbjuder samma flexibilitet och leveranstid (4-5 veckor) som Måttsytt, med skillnaden att plaggen levereras i vår standardpassform och storlek som du väljer.

Vi erbjuder de flesta av våra produkter som Made to order, men vi hänvisar ofta till vissa produkter som ett bättre alternativ för Made to order än andra, vilka inkluderar;

  • Stickade plagg
  • Västar
  • Jeans & Chinos
  • Skjortor

Du kan i dagsläget beställa Made to order via digital konsultation, eller direkt i vårt showroom som du bokar här.

Med Made to Order kan du välja bland alla tillgängliga kvaliteter/tyger och färger för den specifika produktkategorin. Du kan också välja mellan personliga designalternativ och lägga till en personlig detalj så som ett monogram eller en specifik design. Skillnaden mellan Måttsytt och Made to Order ligger i passformen eller måtten. Med Måttsydda produkter skapas passformen unikt för dig, med vår djupgående förståelse och kompetens kring måttsömnad. För Made to Order kan du välja en av våra standard-storlekar som standard och istället fokusera på de andra detaljerna i anpassningen. 

Ja, Made to Order-produkter omfattas av vår returpolicy. Dock är detta beroende av varje beställnings specifika specifikation, med hänsyn till den grad av anpassning som är inblandad. Två exempel:

  1. Du beställer en Made to Order-stickad produkt i en specifik kvalitet eller färg – standardstorlek 50, utan något monogram eller designändringar. Denna produkt kommer då att omfattas av vår fullständiga returpolicy.
  2. Du beställer en Made to Order-stickad produkt i en specifik kvalitet eller färg – standardstorlek 50, med ditt eget monogram (initialer) och en annan krage än vår signaturdesign. Detta kommer då INTE att täckas av vår fullständiga returpolicy eftersom det anses vara en unikt producerad produkt, utan möjlighet att sälja till någon annan kund.