Upptäck molskinn

Introduktion

Med sin borstade yta och robusta känsla har molskinn en självklar plats i en välkurerad höst- och vintergarderob. Det bör inte betraktas som en konkurrent till borstad ull och flanell, eftersom det har helt unika egenskaper som snarare kompletterar flanell. Det förtjänar en alldeles egen plats i din garderob.

Molskinn är ett tyg som vi på BLUGIALLO började använda för några år sedan och som har vuxit på oss för varje säsong. Precis som med alla våra tyger använder vi enbart den allra bästa kvaliteten, och vi har även upptäckt att de åldras mycket väl och skapar en unik patina ju mer det används.

Historia och nutid

Molskinn är ett tyg tillverkat av tätt vävd bomull, initialt loopat och sedan klippt, vilket skapar en kort mjuk lugg på ovansidan. Det har en matt och borstad yta och ett stabilt fall, samtidigt som det är mjukt att röra vid. Tyget blev mycket populärt bland brittiska arbetare under 1800-talet tack vare dess isolerande och vindtäta egenskaper, samtidigt som det andas väl. Det användes vanligtvis i deras arbetskläder och var mest populärt som byxor.

Nu för tiden är det något bortglömt, men kvaliteten gör det perfekt i en BLUGIALLO-kontext, eftersom vi älskar att arbeta med naturliga, högkvalitativa material och placera dem i en mer samtida kontext. I fallet med molskinn är tyget idealiskt för våra avslappnade, skräddade byxor samt chinos och även för att skapa måttsydda plagg så som en kostym, hybridjacka eller soft jacket. Enkelt sagt är det mycket mångsidigt och vi älskar att arbeta med molskinn för att skapa verkligt unika plagg för våra kunder.

Beige dressad molskinnsbyxa

Molskinnsbyxor: Säsongsbetonad chino eller diskret lyxig formell byxa

Molskinn har snabbt blivit en favorit för oss. Ju mer vi använder det för nya, samtida BLUGIALLO-designer och produkter, desto mer upptäcker vi fördelarna med tyget. Det mest uppenbara användningsområdet för molskinn är dock fortfarande för måttsydda byxor eller säsongsbetonade chinos (varför inte med en 5-ficksdesign?). Eftersom molskinn är tillverkat av särskilt behandlad bomull är det en av de vanligaste hypoallergena materialen och även ett av de mest bekväma tygerna att bära direkt på huden. Dessa egenskaper tillsammans med den strukturerade ytan och snygga fallet skapar en perfekt kombination för en modern byxa.

När det gäller styling är molskinnsbyxor extremt mångsidiga. Bär dem med loafers, en jeansskjorta och en måttsydd kavaj för en smart-casual outfit på kontoret. Eller med sneakers, en turtleneck i kashmir och en måttsydd rock på helgen. Molskinnsbyxor erbjuder verkligen en möjlighet att skapa en personlig, uttrycksfull look.

Molskinn & denimskjorta

Kavajer och hybridplagg: Uttrycksfull lyx

När vi pratar om fallet när det gäller molskinn kommer du aldrig hitta elegant och mjuk drapering, eftersom känslan är helt tvärtom. Molskinn är styvt och stadigt. Därför är en molskinnjacka kanske något helt annorlunda än vad du har i din garderob idag (på ett positivt sätt).

Vi förknippar dessa egenskaper med en mer avslappnad inställning och lediga looks. Det kan enkelt användas i ytterplagg. Ett utmärkt exempel är vår Utility jacket i molskinn, eftersom tyget är vindtätt och våra informella jackor alltid är helt okonstruerade. Det är ganska svårt att använda molskinn som ett inomhusplagg på grund av dess tunga vikt. Av den anledningen kan vissa människor tycka att det är för tungt och stelt som en traditionell kavaj. MEN om du älskar molskinn och let efter en skräddad approach, finns alltid möjligheten att skapa ovanliga men exceptionella plagg med det.

Att skapa en okonstruerad, ofodrad kavaj är ett utmärkt sätt att designa och bära molskinn med en mer skräddad approach. Det bästa tillvägagångssättet är att prata direkt med en av våra stilrådgivare eller att boka en konsultation med oss, så att vi kan lyssna in dina behov och preferenser.