Sommargarderoben

Del ett – sommarkostymen & dressade plagg

I detta kapitel börjar vi med basgarderoben, vilket i vår värld utgörs av sommarkostymen, kavajen och ledigt skräddade byxorna. Oavsett om du spenderar somrarna på Capri, om du gräver ansiktet djupt i Toscanska druvklasar eller helt enkelt strosar omkring på hemmaplan så gäller ju det – att ha en plan. Under sommaren finns det en tendens att det dyker upp tillfällen för fest. Och det sista du vill göra är att kompromissa med din stil och ditt personliga uttryck genom att slänga på dig ett gammal standardmåtts-plagg. Du vet ju bättre än så. Och du förtjänar bättre.

Linnekostymen

Basplaggen.

När det kommer till den skräddade sommargarderoben så är en bra, måttsydd linnekostym vår första prioritet. En viktig aspekt gällande linnekostymen är att linnetyger kommer i många olika skepnader (läs varierande gramvikt, fall och struktur). Italienska linnetyger tenderar att vara väldigt mjuka och generellt sett i lättare tygvikter. Det innebär att linnekostymen får en hel del naturlig veckning vilket (förutsatt att man gillar det), skapar en väldigt härlig, individuell patinering med användningen av kostymen. Det skapar också en tydligt ledig, skräddad stil som passar perfekt för många av sommarens tillställningar.

Brittiskt eller Irländska linnetyger har däremot en mycket mer rigid, tät-vävd stil med mer robusta (tyngre) tyger. Det skapar i regel en mer dressad stil och ger exempelvis ett tyngre, rakare fall på din linnekostym, kavaj eller din linnebyxa. På så sätt passar Irländskt linne också väldigt väl för mer formella tillfällen under sommaren.

Oavsett om du gillar Italienska eller Irländska linnetyger så är en stor fördel att en linnekostym är extremt enkel att bära i en rad olika tillfällen, samt att linnekostymen (likt en flanellkostym), också med fördel kan bäras som uddabyxa eller kavaj. Ett par linnebyxor är exempelvis perfekt att matcha med en tunnstickad tröja i bomull & kashmir, en linneskjorta (såklart), eller t.om. en t-shirt. En linnebyxa skapar ofta en skönt avslappnad stil som både kan dressas upp eller ner beroende på tillfälle.

När det kommer till linnekavajen så har den i princip samma egenskaper. En välskräddad och välsittande linnekostym är svår att misslyckas med matchningen av. Passformen är dock en viktig aspekt, som alltid.

Ull, silke och linne

En unik blandning för skräddade sommarplagg.

Bredden av tyger för skräddade plagg är otroligt stor. Genom vår erfarenhet och diskussioner med våra kunder så är slutsatsen att det alltid finns något nytt att upptäcka. Det är också det vi gör bäst på Blugiallo – att hjälpa våra kunder fatta bra, långsiktiga beslut om stil, klädval och inte minst tygval, för att kunna bygga en bättre och mer hållbar garderob.

Ull, silke och linne är ett tyg som få känner till särskilt väl, men som har en helt unik karaktär och skapar otroligt härliga, lyxiga sommarplagg. Kombinationen av ull, silke och linne skapar en perfekt balans mellan formalitet och avslappnad elegans. Ullen i tyget skapar ett fint fall på kostymen och en mjuk känsla, medan silkesväven skapar lyster och en lyxig känsla. Sist men inte minst så gör linneblandningen i tyget att du får en lätt, luftig och somrig känsla.

Den här unika kombinationen gör att vi gärna använder ull, silke och linneblandningar i allt från skräddade kostymer och kavajer till byxor och skjortjackor.

Skjortjacka i ull, silke och linne, skräddad byxa i Irländskt linne och tröja i bomull och kashmir.

Personlig hjälp.

Opretentiöst och förutsättningslöst. För att vi ska kunna hjälpa dig bättre.