Midnattsblå kostym: Fem favoriter

Introduktion

Trots att en midnattsblå kostym kan låta väldigt enkel när det gäller färg, gör valet av tyg, designalternativ och inte minst att ha kostymen måttsys enligt dina unika preferenser all skillnad i världen. I den här artikeln kommer vi att lyfta fram fem av våra favorittyger för midnattsblå kostymer, älskade av oss själva och våra kunder. Vi kommer också att betona några av de viktiga aspekterna av design, konstruktion och mått för en måttsydd kostym.

Midnattsblå twillkostym

Midnattsblått twill är förmodligen ett av de mest sålda kostymtygerna över hela världen. Ett twill-tyg skapar en elegant, raffinerad look som förknippas med formella tillfällen. Beroende på tygets finhet – kvalitetstyg mäts ofta i siffror som varierar från Super 100 till Super 150 (även om det kan gå så högt som Super 220), varierar det i glans och känsla. Om kostymen ska användas ofta rekommenderar vi vanligtvis våra kunder ett tyg mellan Super 100 och 130. Men om du letar efter något lite mer speciellt är vår midnattsblå Super 150 twill-kostym verkligen en uttrycksfullt elegant och lyxigt statement. En midnattsblå twillkostym passar för en rad formella tillfällen och som en bröllopskostym är den helt fantastisk. För att sammanfatta:

 • Superfin yta med hög lyster och mjuk känsla.
 • Passar perfekt i olika formella tillfällen.
 • Lite delikat men också väldigt elegant.
 • Rekommenderas att bäras som en komplett kostym och inte brytas upp som uddakavaj och byxa på grund av tygets natur.

Midnattsblå plain weave

Detta är det perfekta valet för vad vi kallar instegs- eller baskostym. Det släta vävda tyget balanserar en snygg klassisk stil med hållbarhet och en subtil textur. Det är ett mångsidigt tillskott till vilken garderob som helst. En midnattsblå kostym i plain weave passar praktiskt taget till alla tillfällen och utrycker en subtil men sofistikerad charm. Tack vare dess yta kan du till och med använda den som en separat kavaj och skapa en snygg smart-casual outfit. Här är några utmärkande egenskaper hos kostymen i plain weave:

 • En något borstad yta som fungerar väl i olika sammanhang.
 • Hållbar väv som är byggd för att stå emot vardagens utmaningar.
 • Din vardagskostym för alla tillfällen.

Midnattsblå hopsack traveller

Kombinationen av hopsack och high twist wool förenar faktiskt två av våra mest uppskattade tyger och väver. Hopsack, känt för sin strukturerade yta, är en mycket omtyckt tygkvalitet för våra kunder som söker en kostym som kan bäras som separat kavaj och byxa. Därför erbjuds den ofta i flera färger eftersom det är extremt mångsidigt. High twist wool är en teknik där garnet tvinnas för att skapa en helt unik tygkvalitet med enastående egenskaper såsom en vacker, matt struktur och en otroligt hållbar, lätt känsla. Om du vill läsa mer om high twist wool (även känt som Fresco-kostym) kan du läsa en hel artikel om det här.

Tack vare de unika egenskaperna är vår midnattsblå hopsack-traveller en av våra mest sålda kostymer. Den lockar kunder som söker den optimala kostymen för affärsresan såväl som de som letar efter en något avslappnat lyxig bröllopskostym. De främsta kännetecknen för hopsack traveller kostymen inkluderar:

 • Mycket hållbar och skrynkeltålig.
 • Lätt och bekväm känsla tack vare den luftiga vävstrukturen.
 • Matt, strukturerat tyg som fungerar otroligt bra som en separat byxa eller kavaj.
 • Mindre glans och formell känsla än en twill.

Midnattsblå flanellkostym

En av de mest betydelsefulla aspekterna av midnattsblå kostymen är dess tidlöshet. En midnattsblå flanellkostym är inget undantag, då den är en riktig klassiker. Flanelltyger är löst spunna och vävda i twillväv, vilket ger det en unik karaktär och en mjuk, borstad yta. Flaneller är vanligtvis tillverkade av 100% ull (eller mycket små blandningar), men kan variera från robust brittisk ull till mjuk australiensisk merino eller till och med kashmirull. Dess mjukhet, bekvämlighet och värme är oöverträffad och därför otroligt populär bland Blugiallo’s kunder som upplever alla fyra årstider när det gäller väder, och som letar efter den perfekta kostymen för höst/vinter/tidig vår.

Den borstade ytan på flanell gör den till ett perfekt plagg att bära vid olika typer av tillfällen. Den midnattsblå flanellkostymen kan bäras både till arbete, middagar, fester eller de flesta andra formella tillfällen. Det är också ett utmärkt tyg att bryta upp och använda som separat byxa eller kavaj med mer avslappnade outfits. Sammantaget har midnattsblå flanell några verkligt unika egenskaper:

 • Mjuk och bekväm med isolerande egenskaper.
 • Hållbar, tidlös och mindre benägen att skrynkla.
 • Erbjuder stor mångsidighet när det gäller användning.
 • Bäst att bära från september till april (om du bor i ett klimat med fyra årstider).

 

Midnattsblå fiskbensmönstrad kostym

Fiskbensmönster är ett klassisk tyg, ofta synonymt med traditionell herrklädsel och en skräddad stil. Tyget är oftast spunnet i ull och ullblandningar, och användningen har vanligtvis varit i affärssammanhang och vid formella tillfällen. Fiskbensmönstret mer eller mindre tydligt och är vanligtvis gjort i mörka nyanser som grått, charcoal och mörkblått. En midnattsblå fiskbenskostym kommer att ge en elegant, subtilt lyxig och formell look eftersom mönstret är mindre synligt än exempelvis en grå fiskbenskostym.

 • Passar perfekt i affärssammanhang, bröllop och andra formella evenemang.
 • Kombineras bäst med en krispig vit skjorta och slips.
 • Unik textur, utseende och lyster.

FAQ

Generellt kan man säga att mörkblått, i synnerhet på gränsen till svart, så kallad ‘midnattsblå’ färg passar väldigt väl in i alla mängder av sammanhang. Midnattsblått är neutralt på allt ifrån bröllop och fest till affärsmöten, och är historiskt sett ett uttryck för klassisk, tidlös elegans och sofistikering. Dessutom är det en färg som har en universell dragningskraft och ser fantastisk ut på alla.

Generellt sett kan man säga att ju högre Super-tal, desto finare tyg. Rent tekniskt indikerar det antal var ett garn lindas genom sin egen kärna, vilket ger upphov till tunnare, finare och mjukare tyg ju högre antal. På så sätt, ju högre siffra, desto finare och lyxigare är tyget. Även om vi erbjuder tyger med så höga supertal som S’220 och S250’S så utgör enbart vårt absoluta lyx-segment som kräver relativt sparsam användning. Vi rekommenderar aldrig våra kunder att stirra sig blind på supertal. Det ger en indikation, men ditt användningsområde och personliga preferenser när det kommer till tjocklek, slitstyrka, användning vid olika årstider och mycket mer spelar större roll.

Ett kort svar är att en måttsydd kostym från BLUGIALLO (det kan nämligen skilja sig en del mellan aktörer) är skapad och designad exklusivt för dig till skillnad från en i standardstorlek. Våra kostymer anpassas till din kropp (på över 40st mätpunkter), dina behov och din personliga stil och preferens. Du har en möjlighet att tillsammans med vår expertis påverka både design och val av tyg vilket skapar både mer användning och hållbarhet i form av långsiktighet.

Plain weave och twill är olika typer av vävtekniker som ger tyget dess karaktär. Plain weave är grundläggande men mångsidig, medan twill har en distinkt diagonal linje och ger en mer formell look. Vår idé är inte att du ska behöva en högskoleutbildning i vävteknik, det är däremot vår passion att förstå och tolka möjligheterna med exempelvis olika tyger för att på så sätt rekommendera dig på ett unikt sätt. Hos Blugiallo guidar vi dig genom dessa val och en hel del annat som bland annat hjälper dig att förstå vilken väv som uttrycker just din unika personlighet.

Till att börja med så är måttsömnad (att enbart producera plagg som kunder vill ha) är ett steg mot en mer hållbar och etisk modeindustri i sig. Det är nämligen det enda sättet att undvika överproduktion och överkonsumtion. Vi tror på en ‘slow fashion’ approach, vilket innebär att våra kunder (med vår hjälp) ska göra bättre, mer medvetna klädval i en kvalitet som ska kunna bäras i år, inte bara säsonger. Men den kanske viktigaste aspekten är just användningen. Vi rekommenderar plagg utifrån varje BLUGIALLO-kunds unika behov och preferenser. Kläder är ett uttryck för dig och ditt personliga varumärke – det skapar överlägset bäst användande över tid.

Designa din BLUGIALLO kostym

Du kan skapa dina mått och designa din kostym direkt online eller via våra showrooms. Om du önskar en mer personlig touch kan du boka en konsultation med våra stilrådgivare som hjälper dig genom hela processen.