Ull & Kashmir

Ull & kashmir

Kashmir är kanske essensen av lyx när det kommer till kläder och i kombination med ull får du ett mycket bekvämt och slitstarkt stickat plagg. Med lite mindre lyster än en ren kashmirtröja är en tröja av blandningen kashmir och ull det perfekta valet för en vardaglig, mer avslappnad outfit.

Världens högsta kvalitet av kashmir kan bara hittas i vissa områden i inre Mongoliet. Hög höjd och minusgrader skapar exakt rätt förutsättningar som leder till den absolut bästa kashmirkvaliteten som finns. Det är också härifrån vår producent av kashmirgarn hämtar sin kashmir.

Ull & kashmir-tröjan

Vårt sortiment av tröjor i ull- och kashmirblandning består av ett brett utbud av modeller och färger och är tillgängliga i 1-lagers, 2-lagers och 4-lagers garn. En tjockare 4-lagers rundhalsad tröja av ull och kashmir är perfekt för vardaglig användning under hösten och vintern och en tunnare 2-lagers fungerar bättre i en lite mer formell outfit och ändå från höst till vår.

Våra 1- och 2-lagers ull- och kashmirtröjor har en slätstickad struktur medan 4-lagers har en ribbstruktur, även kallad engelsk ribb, vilket gör 4-lagers mer robust och mer lämpad för vardagskläder. Målet är att du ska känna dig så bekväm som möjligt samtidigt som du ser elegant ut.

En tröja i ull/kashmir fungerar lika bra ihop med en flanellkostym som till mer vardagliga plagg. Ett riktigt bra exempel är kombinationen av en ull & kashmir polo i färgen taupe kombinerad med en brun flanell kostym. Samma polo fungerar lika bra i de mest avslappnade miljöerna ihop med ett par jeans, eller kanske ihop med ett par mjukare byxor med dragsko när du är hemma. Det är också det perfekta plagget för lager på lager eller att bära hängandes över axlarna under våren och tidig höst, eller som mellandel under en jacka på vintern.

Vi erbjuder ett brett sortiment av färger bland våra stickade plagg. Om du inte hittar det du letar efter kan en av våra stilexperter hjälpa dig att skapa plagget som du är ute efter! Boka bara in en konsultation, antingen online eller i något av våra showrooms.

Zero waste kashmir

Våra kashmirtröjor, som alla våra plagg, produceras på beställning och enligt dina personliga specifikationer genom toppmodern 3D-stickteknik helt utan spill. Det betyder att hela plagget skapas i ett stycke istället för som i vanliga fall där man klipper ut rygg, framdel och ärmar separat och sen syr ihop, vilket innebär en del spill. Självklart håller vi oss samtidigt till traditioner av hantverk som är nyckeln till ett äkta “Made in Italy” plagg i kashmir. På så sätt kan vi blanda de bästa traditionerna med modern teknik för att skapa en unik produktion för våra kashmirprodukter, allt med fokus på kvalité och hållbarhet.

Mer på samma ämne