Merinoull

Uppgradera din garderob med den tidlösa elegansen hos BLUGIALLO's stickade plagg i superfine merino. Dessa är helt klart nyckelplagg för den kräsna individen. Noga utvald och noggrant framställd är vår superfina merinoull skapad för att erbjuda en perfekt blandning av värme, andningsförmåga och förfinad stil.

Extra fin merino

Stickade plagg i merino kan för vissa anses vara plagg avsedda för vintern men vi tycker att de med fördel kan bäras året runt. Beroende på om du väljer enkel- eller 2-lagers-garn kan plagget vara väldigt mångsidigt och det har alla naturliga egenskaper som gör det till ett uppskattat plagg i din garderob.

Vår merinokvalitet kommer ifrån, och produceras i Italien och är gjord av extra långa fibrer för att skapa ett mer raffinerat och mindre skrynkligt utseende.

Bästa egenskaperna för merino

  •         Fantastisk hållbart och slitstarkt
  •         Naturligt resistent mot fläckar, lukt and skrynklor
  •         Håller dig kall under sommaren och varm under vintern

The natural fibers in the superfine merino have a soft and comfortable feel and gives an overall luxurious look. Our merino wool garments is available in a wide range of styles and colors. For example the classic crewneck or polo. Both these designs can be made with short, or long sleeve and are a great first layer option combined with a pair of odd trousers or even underneath a jacket for a semi-formal look.

 

De naturliga fibrerna i den extra fina merinoullen ger en mjuk och behaglig känsla och en övergripande lyxig look. Våra plagg i merinoull finns i ett brett utbud av stilar och färger. Till exempel den klassiska rundhalsade tröjan eller polon. Båda dessa varianter kan göras med kort eller lång ärm och är ett bra första lager alternativ kombinerat med ett par udda byxor eller till och med under en jacka för en semi-formell look.

Merinokvaliteten kan även fås som luvtröja med dragkedja, kofta med dragkedja och väst med halv dragkedja.

Tack vare de naturliga fibrernas antibakteriella egenskaper kräver den ofta minimalt med tvätt och jämfört med syntetiska fibrer är den också luktavvisande.

Zero waste cashmere

Våra merino-tröjor, som alla våra plagg, produceras på beställning och enligt dina personliga specifikationer genom toppmodern 3D-stickteknik helt utan spill. Det betyder att hela plagget skapas i ett stycke istället för som i vanliga fall där man klipper ut rygg, framdel och ärmar separat och sen syr ihop, vilket innebär en del spill. Självklart håller vi oss samtidigt till traditioner av hantverk som är nyckeln till ett äkta “Made in Italy” plagg. På så sätt kan vi blanda de bästa traditionerna med modern teknik för att skapa en unik produktion för våra produkter, allt med fokus på kvalité och hållbarhet.