Kashmir

Njut av ultimat lyx med BLUGIALLO's stickade plagg i ren kashmir, hämtade från de orörda landskapen i inre Mongoliet. Vårt engagemang för kvalitet börjar med de finaste kashmirfibererna, noggrant utvalda för att skapa en kollektion som definierar lyx och komfort. Fördjupa dig i den oöverträffade mjukheten hos ren kashmir och skapa en känsla av lyx mot din hud.

100% kashmir

Kashmir är synonymt med lyx och komfort. Den oslagbara mjuka känslan och lystern ger ett mycket elegant stickat plagg som du kommer att älska i många år framöver. Världens högsta kvalitet av kashmir kan bara hittas i vissa områden i inre Mongoliet. Hög höjd och minusgrader skapar exakt rätt förutsättningar som leder till den absolut bästa kashmirkvaliteten som finns. Det är också här vår producent av kashmirgarn hämtar sin kashmir.

Kashmirtröjan

Vårt sortiment av 100% kashmirtröjor består av ett brett utbud av modeller och färger tillgängliga i 1-lagers, 2-lagers och 4-lagers garn. Medan en 4-lagers kashmir polo är perfekt för mer avslappnade tillfällen under hösten och vintern så är en lite tunnare rundhalsad 2-lagers kashmir bättre lämpad i en lite mer formell. Våra 1-lagers och 2-lagers kashmirtröjor har en slätstickad struktur medan 4-lagers har en ribbstruktur som gör 4-lagers mer robust och mer lämpad för vardagskläder. Målet är att du ska känna dig så bekväm som möjligt samtidigt som du ser elegant ut.

En tröja i 100% kashmir fungerar lika bra ihop med en flanellkostym som till mer vardagliga plagg. Till exempel fungerar en brun kashmirpolo riktigt bra ihop med en brun flanell kostym. Samma polo fungerar lika bra i de mest avslappnade miljöerna ihop med ett par jeans, eller kanske ihop med ett par mjukare byxor med dragsko när du är hemma. Det är också det perfekta plagget för lager på lager eller att bära hängandes över axlarna under våren och tidig höst, eller som mellandel under en jacka på vintern.

Vi erbjuder ett brett sortiment av färger bland våra stickade plagg. Om du inte hittar det du letar efter kan en av våra stilexperter hjälpa dig att skapa plagget som du är ute efter! Boka bara in en konsultation, antingen online eller i något av våra showrooms.

Zero waste kashmir

Våra kashmirtröjor, som alla våra plagg, produceras på beställning och enligt dina personliga specifikationer genom toppmodern 3D-stickteknik helt utan spill. Det betyder att hela plagget skapas i ett stycke istället för som i vanliga fall där man klipper ut rygg, framdel och ärmar separat och sen syr ihop, vilket innebär en del spill. Självklart håller vi oss samtidigt till traditioner av hantverk som är nyckeln till ett äkta “Made in Italy” plagg i kashmir. På så sätt kan vi blanda de bästa traditionerna med modern teknik för att skapa en unik produktion för våra kashmirprodukter, allt med fokus på kvalité och hållbarhet.