Kashmir & Silke

Kashmir & silke

Kashmir är synonymt med enkel lyx och komfort, silke likaså. Så föreställ dig kombinationen av dessa två material. Även om stickat kanske inte är ditt första val av kläder om du vill klä upp dig eller klä dig för ett mer formellt tillfälle, så blir kombinationen av kashmir och silke ett fantastiskt tyg och på grund av sin mjukhet och lyster är det ett mycket elegant material.

Världens högsta kvalitet av kashmir kan bara hittas i vissa områden i inre Mongoliet. Hög höjd och minusgrader skapar exakt rätt förutsättningar som leder till den absolut bästa kashmirkvaliteten som finns. Det är också här vår producent av kashmirgarn hämtar sin kashmir ifrån.

Tröjor av kashmir & silke

Vårt sortiment av tröjor i kashmir/silke-blandning består av ett brett utbud av modeller och färger tillgängliga i 1- eller 2-lagers garn. En rundhalsad tröja i 2-lagers garn fungerar bättre under de kallare månaderna på året, både i formell och en mer vardaglig användning. En tunnare tröja i 1-lagers garn skulle kunna användas både under sommaren och under en kavaj för lite mer formella tillfällen. Våra 1-lagers och 2-lagers kashmir/silke tröjor har en slätstickad struktur. Målet är att du ska känna dig så bekväm som möjligt samtidigt som du ser elegant ut.

En tröja i kashmir/silke fungerar lika bra ihop med en flanellkostym som till mer vardagliga plagg. Ett riktigt bra exempel är kombinationen av en beige rundhalsad kashmir/silke ihop med en brun flanell kostym. Samma beige tröja fungerar lika bra i de mest avslappnade miljöerna ihop med ett par jeans, eller kanske ihop med ett par mjukare byxor med dragsko när du är hemma. Det är också det perfekta plagget för lager på lager eller att bära hängandes över axlarna under våren och tidig höst, eller som mellandel under en jacka på vintern.

Vi erbjuder ett brett sortiment av färger bland våra stickade plagg. Om du inte hittar det du letar efter kan en av våra stilexperter hjälpa dig att skapa plagget som du är ute efter! Boka bara in en konsultation, antingen online eller i något av våra showrooms.

Zero waste kashmir/silke

Våra kashmir/silke-tröjor, som alla våra plagg, produceras på beställning och enligt dina personliga specifikationer genom toppmodern 3D-stickteknik helt utan spill. Det betyder att hela plagget skapas i ett stycke istället för som i vanliga fall där man klipper ut rygg, framdel och ärmar separat och sen syr ihop, vilket innebär en del spill. Självklart håller vi oss samtidigt till traditioner av hantverk som är nyckeln till ett äkta “Made in Italy” plagg i kashmir. På så sätt kan vi blanda de bästa traditionerna med modern teknik för att skapa en unik produktion för våra kashmirprodukter, allt med fokus på kvalité och hållbarhet.

Läs mer om våra stickade plagg