Smokingskjortor

Höj din formella elegans med BLUGIALLO's urval av smokingskjortor. Dessa skjortor är skapade för att komplettera dina outfits för bröllop och fest. De adderar en sofistikerad touch till dina speciella tillfällen. Från klassiska svarta bröstknappar till moderna designer är våra smokingskjortor skräddade för en perfekt passform, vilket säkerställer att du sticker ut vid varje formellt tillfälle.

Smokingskjortor

Det finns skjortor för vardaglig tillfällen och så finns det skjortor avsedda för de speciella ögonblicken i livet. En krispig vit smokingskjorta tillhör definitivt de senare. Bröllop, nyårsafton eller en middag med nära vänner blir extra speciell när man bär en måttsydd smoking tillsammans med en välsittande skjorta. Nedan kommer vi att inspirera och informera om några saker som är viktiga att tänka på när du ska välja rätt skjorta.

Val av tyg

Det första beslutet att fatta är vilket tyg man ska välja. På grund av de sammanhang där en smokingskjorta bärs har vi avgränsat valen till två olika typer av formella alternativ: poplin och fin twill.
De är naturligtvis gjorda av 100% av den finaste bomullen och båda är bra alternativ för en smokingskjorta. Vilken av dem du ska välja är i första hand en smaksak.

  • Poplin är en tät väv som skapar en skjorta med en slät och mjuk yta, utan struktur. Den skapar en krispig känsla när du bär den och är därför perfekt för formella skjortor. Poplinväven ger en lätt och sval men ändå stark och slitstark skjorta med vacker drapering. Om du letar efter en ren och formell skjorta är poplin ditt bästa val.
  • Twillväven är en riktig klassiker när det kommer till formella skjortor. Den fina diagonala strukturen skapar en fin lyster som passar både affärs- och smokingskjortor. Skjortan har den perfekta balansen mellan textur och lyster, och den känns mjukare att bära än en poplin. En twillskjorta är lätt att sköta och håller dig fräsch hela dagen.

Krage & manschett

Det viktigaste designalternativet för din smokingskjorta är valet av krage. Ditt beslut bör som alltid, ta hänsyn till dina personliga preferenser. Blugiallos favorit för smokingskjortor är Kent-kragen. Tack vare den stora storleken på kragen och den smala spridningen är den perfekt att bära med fluga. Den kommer passa in perfekt under kavajens slag och flugan kommer täcka en anständig del av kragen.

Om du tycker att Kent-kragen är lite för djärv är kragen som kallas för  semi-cutaway ett säkert kort. Den är en klassisk krage som inte kan gå fel. Vissa gillar att bära en så kallad vingspetskrage till sin smokingskjorta. Vi gillar egentligen inte att prata om rätt och fel, men enligt vår mening är det en krage som tillhör klädkoden vit slips.

När det gäller manschetterna på en smokingskjorta kommer vi att göra valet enkelt. Så länge ditt efternamn inte är Kennedy bör dina smokingskjortor alltid ha dubbla manschetter utan undantag. Detta ger dig också möjligheten att lägga till några detaljer med dina ärvda manschettknappar.

Skjortbröst

Det finns olika alternativ när det kommer till framsidan av smokingskjortan. Du kan välja en dold knappslå, ren framsida med dubbar eller en piquetfront med dubbar. Alla alternativ är korrekta om klädkoden är “Black tie”. Det mest stilrena valet är den dolda knäppningen där du låter hela outften tala för sig själv utan att lägga till för många detaljer. De andra två alternativen ger dig utrymme att sätta en personlig touch på outfiten. Om du har skjortnubbar som du vill använda med din smoking är det en av dessa två du ska gå efter.

Hur bär jag en smokingskjorta?

En smokingskjorta bärs, utan undantag, när klädkoden är “Black tie”. Den kombineras alltid med smoking och fluga (svart eller midnattsblå beroende på färgen på din smoking). Det är en skjorta som är avsedd för festligheter och därför måste smokingskjortan se krispig ut och vara perfekt struken. Låt oss lämna gördeln och de färgglada flugorna till de amerikanska balerna.

Black tie kan vara den enda outfiten som bara är kopplad till glada tider. Därför råder vi dig att hälla upp en god drink, ta dig tid att stryka din smokingskjorta och förbereda dig på att njuta av en underbar kväll samtidigt som du ser bättre ut än du nånsin gjort.