Rockar

Överrockar i ull

En överrock i ull är ett måste till de kallare dagarna på året. Ett stilsäkert sätt att bekämpa kylan, varje gång. Vårt sortiment av tyger är noga utvalt för att hålla dig varm utan att tappa några stilpoäng. Perfekt att matcha med en av våra mössor och halsdukar i kashmir!

Våra överrocks tyger

Våra överrocks tyger är noga utvalda för att stå emot allt från höstvindar till den iskalla vintern. För att uppnå den funktion vi vill se i en överrock krävs ett tyg i ull eller kashmir som är tjockt nog för att hålla oss varma. De tyger vi väljer att arbeta med kommer från de främsta väverierna i världen, så som Loro Piana. Vikten är som sagt en viktig aspekt i valet av tyg. Våra tyger varierar mellan 460-620gr lite beroende på design och ändamål. Där en dubbelknäppt rock med ett tyngre tyg kommer hålla värmen bättre! Detta leder oss till det perfekt komplementet til len traditionell överrock, vår car coat! I Loro Piana’s utbud av tyger finns deras patenterade Storm system. Detta funktionstyg är ofta  tillverkat i naturmaterial och är vind och vatten avvisande, perfekt till dagar med mycket nederbörd. 

Passform och design

Passform och mått är självklart en central del i att måttsy en överrock, där vi kan garantera en unik och personlig passform. Generellt lutar vi mot den passform som är formad efter dig utan att sitta åt för mycket, där det finns bra rörlighet i plagget med plats för lager undertill. Inte minst i kombination med våra måttsydda stickade tröjor! Vi förespråkar även en längre palgg-längd på rocken för att uppnå en bättre siluett och design. Delvis av estetiska skäl men även för att hålla värmen bättre. Denna typen av val kring design och passform påverkar även formaliteten i plagget. Där en längre längd generellt blir något mer formell och dressad och en kortare något mer ledig och sportig, men det finns självklart undantag. Hos Blugiallo håller vi alltid dina preferenser högst, och ser till att vi tillsammans hittar det som är bäst för dig!

Read more on our blog

Våra signaturplagg - Car coat