Kostymbyxor

Kostymbyxor

Ett par välsittande kostymbyxor tar en naturlig plats i din garderob. Genom att välja rätt passform, tyg och design bidrar kostymbyxan till mångsidighet och ett ganska brett utbud av formalitet. Den spelar en huvudroll både i semi-formella outfits såväl som för en mer avslappnad look på jobbet. Samtidigt är den är både lätt att bära utanför arbetstid. Beroende på formalitet kan du kombinera dina kostymbyxor med allt från en t-shirt till en kavaj. I de följande styckena kommer vi att gå igenom några viktiga punkter att tänka på när du väljer rätt kostymbyxa för just dig.

· Passform

· Tyg

· Design

Passform

Alla våra produkter är tillverkade speciellt för dig. Det gör att du får en personlig passform på din kostymbyxa, baserat på din kropp och dina preferenser. Med det sagt delar vi gärna med oss ​​av våra tankar om den “perfekta passformen”. Enligt vår mening bör en välsittande byxa ha en midja som sträcker sig till en bit under naveln. Dels för att frigöra rörlighet men även för att ge rätt proportioner om du vill bära dina kostymbyxor med kavaj. Byxans bredd är högst individuell. Smal såväl som generös vidd beror på vad du är bekväm att bära, dock finns det några aspekter som du bör tänka på när du väljer byxans siluett och passform. Kostymbyxor som får lite mer vidd ger oftast en snyggare drapering från midjan och ner till slutet.

Tygets drapering påverkas dels av bredden men också av tygets tjocklek. Ett tyngre tyg har oftast lättare att falla rakt än ett lättare.

Tyg

Det finns flera aspekter att tänka på när du väljer tyg till dina kostymbyxor. Generellt sett bör en kostymbyxa ha en yta som är borstad eller med struktur samt liten, eller ingen, lyster.

Säsong och formalitet är andra aspekter att ta hänsyn till. Letar du efter en säsongsbetonad eller säsongsneutral byxa? Är syftet att bära byxorna på kontoret eller letar du efter något som även passar till helgerna? Låt dina behov och preferenser styra ditt beslut. Vi hjälper naturligtvis också till och guidar dig rätt.

Säsongsbetonad eller säsongsneutral

Säsongsbetonade tyger, som flanell och linne är bra för kostymbyxor. De fungerar båda utmärkt som separata byxor, men också som en del av en hel kostym. De är designade för olika årstider men spelar båda huvudroller i garderoben. Flanellbyxorna är mångsidiga och lätta att kombinera med plagg som är stickade och jackor. När flanellbyxorna blir för varma är det dags för linnebyxorna att gå in på scenen. Bär dem med andra linneplagg och din avslappnade sommarlook är klar.

Om du letar efter en mer säsongsneutral kostymbyxa rekommenderar vi en yllebyxa som till exempel high twist ull. High twist ull är lite mer formell än till exempel flanell och därför perfekt för kontoret. Bär den med en royal oxford-skjorta och svarta penny loafers för en smart avslappnad look.

Formalitet

Valet av tyg kommer att påverka byxans formalitet. En yllebyxa brukar ha ett mer formellt uttryck än en bomullsbyxa. Flanell och high twist ull, som vi har nämnt, är båda bra alternativ för kostymbyxor men de är i den mer formella ändan av skalan. Om du letar efter något mer avslappnat rekommenderar vi att du letar efter en byxa i bomull, som mollskinn.

Mollskinnsbyxan är en perfekt blandning mellan avslappnad och formell. Tygerna skapar en avslappnad känsla, men konstruktionen och passformen är densamma som din mer formella yllebyxa. Balansen mellan avslappnad och formell skapar en mångsidig byxa som är lätt att bära vid många tillfällen.

Design

I kombination med tyget sätter designen tonen på kostymbyxan. Återigen, kom ihåg att din smak och dina preferenser kommer först. Det första designalternativet är om du vill ha bälteshällor eller sidospännen. Bälteshällor skapar ett mer avslappnat uttryck och genom att bära ett skärp så tillför du en extra detalj i din outfit. Sidospännen, i metall eller mässing (ja, vi vet att mässing är en typ av metall), kommer att skapa ett rent och sartoriskt utseende.

En annan sartorisk detalj för kostymbyxor är plisseringar. Om du letar efter en klassisk look rekommenderar vi antingen enkla eller dubbla plisseringar. Plisseringar förstärker den skräddarsydda känslan i byxorna och tillför extra uttrycksfullhet. En platt front utan plisseringar skapar istället en modern och smalare look.

Sist men inte minst bestämmer du om du vill ha slag eller inte. Fyra eller fem centimeters slag kommer att bidra till en bättre drapering och skapar en snygg finish mot skon. Om du är ute efter ett renare uttryck rekommenderar vi ett rakt avslut.

Hoppas du fått lite hjälp i ditt sökande efter ditt nästa tillskott till garderoben!