Jeans

BLUGIALLO jeans är en viktig del av vår tidlösa, avslappnade lyxestetik. Det är en hyllning till kvalitet och hantverk, hämtad och producerad i regionen Veneto i norra Italien. Det är en produkt utan kompromisser, skräddad och tillverkad av de bästa denimtyg som finns tillgängliga.

Måttsydda jeans

Få tyger har samma arv och historia som denimtyget. Denimjeansen kan också vara det plagg som lyckats trotsa historien bäst. Varför älskar vi det klassiska jeanstyget så mycket? Det kan bero på det klassiska tygets egenskaper som slitstyrkan. En annan teori är enkelheten i att matcha det matta tyget och det faktum att ett par jeans bara blir bättre med tiden. För oss har denim en självklar plats i varje garderob. Därför är vi också oerhört stolta över hantverket och passionen som ligger bakom ett par måttsydda jeans från Blugiallo.

Jeans med perfekt passform

Jeans är kanske ett av de absolut mest använda plaggen som många har i garderoben. Samtidigt har många problem med att hitta modell och passform utan att behöva kompromissa. I många fall kan det vara svårt att hitta jeans som passar bra till en lite mer klädd garderob. Ett exempel är svårigheten som många upplever, att kombinera jeans tillsammans skjorta och kavaj.

För oss har jeans en självklar plats även i en välskräddad garderob. Eftersom vi måttsyr alla våra plagg på beställning kan vi även måttsy ett par jeans utifrån varje kunds förutsättningar och vad de föredrar vad gäller stil och passform.

Denim Jeans

När det kommer till våra jeans använder vi tyger som kommer från några av världens ledande vävare såsom Kuroki och Candiani. Ett par måttsydda jeans från Blugiallo tillverkas i Veneto, Italien där de har tillverkat jeans av hög kvalitet i över hundra år.

När det kommer till olika typer av denim brukar vi skilja på två kategorier, otvättad rå denimkvalitet (rådenim) och tvättad denim med stretch. Båda egenskaperna kräver mycket hantverk, men den största skillnaden är att rå denim ofta förknippas med en lite stelare känsla. Tvättade jeans, ofta med lite stretch, ger en mjukare och smidigare passform. Båda egenskaperna har sin charm och tydliga egenskaper. Båda är också bra att matcha med en mängd olika plagg och stilar. Vill du ha jeans till en lite mer skräddarsydd stil brukar vi dock betona några saker.

  • Vi rekommenderar att göra passformen lite mer generös än de allmänna slim fit-jeansen. En kavaj ska aldrig sitta för tight och vill du kunna bära din kavaj ihop med jeans ska de ska följa samma typ av snitt.
  • Högre midja. En högre midja ger generellt en bättre och bekvämare passform – speciellt på en måttsydd formell byxa. Men även på ett par jeans kan en lite högre midja ge en snyggare siluett och en bättre passform.