Chinos

Uppa din vardagsstil med BLUGIALLO's kollektion av chinos. Omfamna den perfekta harmonin mellan komfort och avslappnad elegans när våra noggrant utformade chinos blir din nya go-to i garderoben. Designade för den moderna individen, hittar våra chinos den idealiska balansen mellan avslappnat och formellt.

Den dressade chino-byxan

Ett par väl passande byxor är något ingen man bör sakna i sin garderob.  För ett mer avslappnat uttryck är den dressade chinon det perfekta alternativet. Det är det perfekta mellanplagget som med enkelhet kan kläs upp eller ner beroende på stil och tillfälle.

Ett par måttbeställda chinobyxor bör enligt vår mening ha en midja som sträcker sig en bit under naveln, dels för att frigöra rörlighet och för att ge rätt proportioner om man vill bära dem med en udda kavaj.

Bredden på chinos är högst individuell för dig som kund och det beror på vad du känner dig bekväm att bära, men på Blugiallo förespråkar vi alltid en mer generös passform. Åtminstone i jämförelse med de senaste årens ”slim fit”-stil. Ett par bredare byxor brukar bidra till en fin balans mellan kavajen och byxans siluett. Det innebär också ett snyggare fall från midjan och ner till avslutet. Tygets fall påverkas dels av bredden men också av tygets tjocklek. Ett grövre tyg faller oftast rakare än ett tunnare tyg.

Bredden på fotöppningen är också något som går att justera för måttsydda byxor och kan utgå från dina personliga preferenser. Ur estetisk synvinkel väljer vi alltid en generösare passform och bredare öppning för alla chinos.

Under mått-tagningen kommer vi att gå igenom alla tillgängliga alternativ och stilar för att se till att vi hittar en bra balans mellan din personliga stil och vad vi tror kommer att ta fram de bästa egenskaperna för din unika kroppsform.

Chino tyger och design

Graden av formalitet för byxor bestäms ofta av tyget och designen. Du kan hitta våra chinos  i olika tyger som bomull, manchester och moleskin. Den tvättade bomullen på 310g är kanske det som förknippas mest med de klassiska chinosbyxorna.

Även om chinosbyxorna ses som ett semi-casual plagg, finns det enkla sätt att få dem att se mer semiformella ut. Att lägga till en enkel plissering och side adjusters istället för bälteshällor är definitivt det enklaste sättet. Med side adjusters kommer du att uppnå en stilren midjeband och plisseringen bidrar till en övergripande välklädd siluett.

Hur man bär ett par chinos?

Om du funderar på att skaffa ditt första par chinos skulle vi definitivt rekommendera att gå för ett par beiga i bomull. Designa den med bälteshällor, enkel plissering och 4 cm slag, då kommer du att ha ett par chinos som passar för alla vardagliga och semi-formella tillfällen. Kombinera den med en skjorta och en kavaj för en skräddarsydd look. Om du vill ha ett mer avslappnat uttryck kan du enkelt styla den med en t-shirt och en stickad polo ovanpå.