Car coats

Upptäck BLUGIALLO's tolkning av den klassiska Car Coaten – ett tidlös plagg som är oberoende av trender och omfamnar en tidlös stil. Våra Car Coats är en harmonisk blandning av tradition och modernitet, noggrant designad för att komplettera den samtida garderoben. Utformade med precision, har våra Car Coats exklusiva tyger valda för sin tydlösa och lyxiga känsla. Från den genomtänkta designen till den generösa siluetten förkroppsligar varje plagg essensen av elegans och funktionalitet.

Våra car coats

Måttsydda car coats

Bilkappa för män

Alla våra plagg är måttsydda, och så även våra car coats. Dess mångsidighet har gjort den populär och den ses idag som en hybrid mellan en avslappnad och formell rock. Den är producerad med stort fokus på detaljer och kvalitet – ​​en fantastisk pjäs att lägga till i din garderob.

Så vad är en car coat? 

Även om car coats har funnits länge har utvecklingen av tyger förbättrat användningen avsevärt de senaste åren. Car coaten utvecklades först i början av 1900-talet och var en del av den växande bilindustrin. Plagget skapades för att skydda föraren från vind och regn eftersom de tidiga bilarna ofta saknade tak. Och om du hade en car coat så hade du antingen en bil själv eller kände någon som hade det, vilket gjorde car coaten något av en statussymbol.

Designen idag har förfinats och har en rakare passform och skräddarsydda ärmar, i jämförelse med den första utgåvan som var väldigt lång och hade breda muddar. Materialen som användes tidigare var ofta tunga som tweed och päls. Nu har vi tekniska tyger som gör car coaten lätt och gör att den passar nästan alla årstider.

Car coatens konstruktion och design

Våra car coats är okonstruerade vilket gör dem mycket bekväma att bära. De har även ett avtagbart innerfoder för mångsidig användning. Yttertyget är skapat av ett högteknologiskt, andningsbart och vattenavvisande tyg och det inre fodret är tillverkat av hållbart “dun”.

Enligt vår åsikt slutar den perfekta car coaten strax under knät, både ur estetisk och praktisk synvinkel. Med denna längd får du rätt balans och proportioner oavsett din egen längd och den skyddar dig även mot regn och kalla vindar.

Car coaten ska aldrig vara tight även om silhuetten av dagens rockar är smalare än tidigare. Den ska ha en naturlig drapering över din kropp och för ett rent estetiskt perspektiv föredrar vi ett mer generöst snitt.

Car coaten kännetecknas av stängningen med 5 knappar, där du kan välja att ha synliga eller dolda knappar. Det ger rocken dess minimalistiska och stilrena uttryck. För att lägga till det klassiska utseendet kommer designen också med en generös passpoalficka.

För en klassisk look är det alltid en bra idé att välja en beige eller marinblå bilrock. Det första vi rekommenderar dig att tänka på är hur car coaten passar in i dina befintliga garderobsplagg. Om du ofta bär denim och tenderar att välja den blå, gråa och svarta färgskalan är den marinblå bilrocken det perfekta valet. Vi skulle satsa på den beiga car coaten om du istället har en garderob med mycket jordnära toner som beige, vit och brun.

Men oavsett vilken färg du väljer är car coaten med sitt minimala och klassiska uttryck lätt att kombinera och fungerar bra till både lediga och formella outfits.