Skjortjackor

Med en enkel design och tyger som verkligen representerar kvalitet, betonar våra skjortjackor vår passion för modern lyx. Vi skapade BLUGIALLO skjortjackan med idén om en uppgraderad version av dess workwear-föregångare, men med en touch av elegans.

Shirt jackets

Det har snackats mer och mer om skjortjackan den senaste tiden och det är inte utan anledning. Tack vare dess mångsidighet och stilfulla men ändå avslappnade utseende och känsla har den blivit ett välanvänt plagg för många, året runt. För de kallare månaderna är en skjortajacka i kashmir/ull perfekt, precis som en skjortajacka i linne är vår favorit under sommaren.

Våra skjortjackor har en ledig passform med utanpåliggande fickor. Det skapar en mer avslappnad helhetslook som tillsammans med kragen skapar en perfekt kombination av formell och avslappnad stil. Skjortjackan är perfekt för lediga och vardagliga tillfällen men kommer ändå alltid göra att du ser välklädd ut. Som alltid skapar vi en passform som passar dina personliga preferenser.

Om du är kund hos Blugiallo så har vi redan skapat en måttprofil för dig för våra skjortjackor och då kan du beställa din egen direkt. Om du är en ny medlem i vårt gäng och ännu inte gjort någon beställning föreslår vi att du börjar med att skapa dina mått genom vår digitala mätprocess. Det tar bara ett par minuter av din tid och även om det låter för bra för att vara sant är vi så säkra på att det fungerar att vi ger en 100% passformsgaranti.

Varför ska man ha en skjortjacka?

Layering is an essential part of dressing during trans-seasonal periods like fall and spring. And since the shirt jacket comes in a number of different fabrics and colors it is the ultimate in-between jacket with the ability to transform into the garment you need. Once you begun to use a shirt jacket we are sure it will be a staple piece in your closet and quickly becomes a natural go-to.

Att använda sig av lager-på-lager-principen är ett smart sätt när man klär sig och speciellt under perioder där väder och temperatur kan variera, såsom höst och vår.  Eftersom skjortjackan finns i en mängd olika tyger och färger är den den ultimata mellanjackan med förmågan att förvandlas till det plagg du behöver. När du väl har börjat använda en skjortjacka är vi säkra på att den kommer att vara en viktig del i din garderob och snabbt blir ett naturligt val.

Målet när vi utvecklade vår skjortjacka var att överbrygga glappet mellan vardagligt och formellt. I sitt segment är skjortjackan ganska elegant, men den är mycket mer avslappnad än en formell kavaj. Vi brukar beskriva det som avslappnat skrädderi. Till skillnad från våra formella kavajer är våra skjortjackor helt okonstruerade. Det bidrar till ett plagg med en skön, avslappnad, draperad och extra mjuk känsla för den som bär plagget. Enligt oss är skjortjackan det perfekta lager-på-lager-plagget när en kostym eller en kavaj är alldeles för formell.

Våra 3 favoriter

Vi har handplockat tre olika tygkvaliteter med olika egenskaper som är perfekta för våra skjortjackor. Den första är kraftig bomullstwill som uttrycker avslappnad elegans. Tack vare den matta ytan på bomullstyget är den mångsidig och lätt att kombinera med andra plagg. Det har potentialen att bli en riktig go-to i din garderob.

Det andra tyget är manchester som är en blandning av ull och bomull. Den kombinationen ger skjortjackan en fin lyster och en supermjuk känsla tack vare ullen. Det är helt enkelt en modern tolkning av ett klassiskt tyg. Manchesterplagg i allmänhet, och manchesterskjorta i synnerhet, är ett plagg som bör finnas i den moderna mannens garderob.

Sist, men inte minst, är vi glada att kunna presentera skjortjackan i kashmir. Detta tyg skapar en skjortjacka som uttrycker modern lyx som få andra tyger kan göra. Tack vare sin lyxiga känsla fungerar dessa skjortjackor vid de flesta tillfällen. Om du letar efter ett plagg som klarar övergången från kontoret till drinkar och middag med vänner så har du hittat rätt.

Om du är intresserad av att skapa en helt unik skjortjacka av ett speciellt tyg kan du även boka tid till något av våra showrooms eller online. Vårt team hjälper dig att hitta det perfekta tyget genom vår “Cut Length”-tjänst. “Cut lenght” betyder tyger som kommer direkt från väveriet till våra skräddare för att skapa ditt plagg.

Hur ska du använda skjortjackan?

En look som vi älskar att skapa med skjortjackan är till exempel i kombination med ett par av våra snygga jeans, ett stickade plagg och tillsammans med ett par snygga sneakers eller för en mer uppklädd look, ett par loafers.

För kallare vinterdagar fungerar skjortjackan utmärkt som ett snyggt alternativ till en inomhusjacka. En skjortjacka i ull tillsammans med ett par flanellbyxor, en modern skjorta och ett par loafers i mocka för att hitta den perfekta balansen mellan formellt och ledigt. Skjortjackan är med andra ord ett plagg du kan lita på – året runt.

Läs mer på vår blogg