Våra signaturplagg – Car coat

Car coatens historia

Car coaten bär verkligen på en bit historia. Född i bilens bygennelse var den här rocken mer än bara ett stiligt plagg – den var en nödvändighet. Tänk dig de tidiga 1900-talets gator fyllda med taklösa bilar. Förarna behövde skydd, men de vägrade kompromissa med stilen (vilket vi såklart respekterar). Egenskaper som skydd mot damm, regn och vind var av högsta vikt. Och så föddes car coaten, gjord för att vara praktisk men ändå stilig. Det som en gång var en statussymbol – som visade att du var en av de få som ägde en bil – har nu vävts in i varje mans liv, med en mängd möjliga uttryck.

Vintage Car Coat outfits, tåligt för damm.

Design: Komfortens själ

Genom åren har car coaten utvecklats från tunga tweedtyger och pälsar till lättare och mer tåliga material. På Blugiallo har vi tagit det bästa från båda världar – klassisk estetik och modern funktionalitet. Våra rockar är okonstruerade, vilket låter dig röra dig lika fritt som du andas. I våra tidiga versioner inkluderade vi hållbara, högteknologiska material som inte bara är vattenresistenta utan som även andas (likt det välkända ‘Storm System’ ulltyget från Loro Piana). Vår återvunna “dun” foder, miljömedvetet skapat av PET-flaskor, ger en bekväm omfamning under kallare perioder, utan att tumma på stilen.

När det gäller material har vi också utvecklat vår car coat i tyngre ulltyger som erbjuder en mer elegant och lyxig look.

Passform: Skräddarkonstens mästerverk

Låt oss prata om car coatens själ – passformen. Måttsytt är inte bara en slogan för oss; det är ett mantra. För att ett plagg ska hålla över tid och kunna användas som det ska, är passformen av yttersta vikt.

När det gäller car coaten är våra skärningar generösa men skräddade, vilket ger din kropp det utrymme den behöver samtidigt som din stil förblir kompromisslös. Oavsett om du undviker regndroppar eller bekämpar kylan kommer car coaten att vara din trogna följeslagare om du har beaktat aspekterna av passform. Som ett enkelt exempel behöver du skapa utrymme för lager på lager, som att en tjock kashmirtröja som ska få plats undertill, utan att kompromissa på komforten.

Om du ännu inte har skapat din passform för car coat med oss tidigare kan du göra det här.

Beige car coat i ofärgad 'Pecore Nera' ull

Tyg, färger och styling: Det sista steget

Styling är där ‘uttrycksfull lyx’ får skina. Tänk dig att slänga på dig en marinblå car coat över en snygg kostym för ett styrelsemöte, eller kanske para ihop den med våra måttsydda selvedge-jeans och en ljuvlig rundhalsad kashmirtröja för en middag med vännerna. Oavsett din sinnesstämning eller omgivning anpassar sig en car coat som en kameleon samtidigt som den håller dig oklanderligt elegant. Om du tror att dessa rockar enbart är till för tråkigt väder, tänk om. En beige eller svart car coat kommer att vara din trogna följeslagare på en krispig söndagsmorgonpromenad lika mycket som under ett kraftigt skyfall.

Detaljer

Våra car coats har en dold knäppning med 5 knappar, vilket ger en clean, minimalistisk estetik utan att kompromissa med funktionaliteten. Vi har också designat dem med knäppning på manschetter, hornknappar och generösa slitsfickor. Tillsammans med en justerbar ärmflik ger dessa små extra detaljer rocken en lyftning. Förutom ovanstående har vi valt att hålla designalternativen till ett minimum, eftersom bilrockens utseende är ikoniskt.

Färg- och tygpaletten

Med tanke på BLUGIALLOs natur och möjligheten att skräddarsy för varje individ lämnar det också utrymme för en bredare spektrum av färger och tyger. Två ikoniska plagg vi ofta pratar om är den marinblå bilrocken samt vår signatur ‘Pecora nera’ bilrock, tillverkad av exklusiv, obehandlad ull från Nya Zeeland. Men det finns flera alternativ som fungerar riktigt bra för en bilrock, med beige och mörkt oliv som vanliga go-to-färger.

När allt kommer omkring är den perfekta nyansen en som harmonierar med din personliga stil och färgschemat. Om du föredrar jordnära nyanser kanske en beige rock blir din själsfrände. Föredrar du de klassiska grå och blå? En marinblå bilrock skulle komplettera din garderob sömlöst och erbjuda sannolikt bästa användningen i alla situationer.