Soft jacket – En modern klassiker

Intro till vår soft jacket

Vår helt okonstruerade Soft jacket är en nutida, något mer avslappnad tolkning av en måttsydd kavaj. Den känns mer som en cardigan än en kavaj och fungerar därför bäst med mjuka, borstade material – som jeans med ull- och kashmirblandningar till exempel.

Vår soft jacket hittar balansen mellan vardaglig och formell klädsel och är en produkt i harmoni med en modern och urban livsstil.

BLUGIALLO soft jacket är en hybrid mellan den okonstruerade kavajen och stickade koftan. Den ser till att du är elegant klädd på ett avslappnat sätt och är framför allt en kompletterande produkt i din befintliga garderob. När en kavaj känns för formell, men du fortfarande vill bära ett andra lager – blir en soft jacket din självklara favorit.

Passformen på vår soft jacket är en rent snitt och rakt fall. Den skiljer sig något i formen (jämfört med en vanlig formell kavaj eller uddakavaj) och har en förlängd axel för att skapa den avslappnade och bekväma känslan.

Oavsett om du är på humör att bära denim, manchester- eller kostymbyxor, fulländar en soft jacket din look perfekt, och troligtvis kommer du att upptäcka att den blir ett enkelt val för dina vardagliga behov.

Konstruktionen

Till skillnad från våra kavajer är vår soft jacket helt okonstruerad, utan kanvas i framsidan och alltid ofodrad. Den har endast ett tunt lager av kanvas ovanpå axlarna för att skapa en mjuk axellinje. Tillverkningen, tillsammans med en rullad knäppning, ger ett perfekt avslappnat plagg, utmärkt för lager-på-lager-stil. Bär den med en skjorta, en stickad turtleneck eller en klassisk långärmad polo beroende på sammanhanget. För kallare vinterdagar är den utmärkt som inomhusjacka och tack vare dess mjukhet känns det som att bära en avslappnad kofta.

Vi brukar säga att självförtroende börjar med komfort, och få plagg är lika bekväma som vår soft jacket. Den mjuka, okonstruerade tillverkningen, tillsammans med noggrant utvalda (ofta strukturerade) tyger, skapar en kavaj som du vill bära varje dag i veckan. Om du söker modern lyxkänsla rekommenderar vi ull och kashmir-blandningen. För de flesta behöver inte kashmir någon närmare presentation, men det går inte att nämna för många gånger hur bekvämt det är att bära. Materialblandningen, tillsammans med en strukturerad och matt yta, skapar ett mångsidigt plagg för många tillfällen.

Soft jacket i ull och kashmir

Tyger och material

Liksom med all vår måttsydda konfektion erbjuder vi ett brett utbud av möjligheter och unika tyger, beroende på behoven och preferenserna hos våra kunder. Soft jacket tenderar dock att fungera (och bäras) mycket bra med strukturerade tyger och/eller något tyngre tyger, som 300gr/m och uppåt för höst- och vinteranvändande.

Kashmir, baby camel, flaneller och ull- och kashmirblandningar är alla utmärkta exempel på lyxiga och mjuka tyger med mycket struktur och bra vikt för att skapa en fantastisk soft jacket.

Om du är intresserad av att skapa din egen soft jacket kan du enkelt boka en tid eller prata med en av våra stilkonsulter direkt så att vi kan lära oss mer om dina behov och preferenser.