Nyckelplagg höst & vinter, del 1 – rocken

Vi gillar tanken på att skapa tidlösa plagg som står sig över flera generationer. Få plagg har en bättre framtid än en ordentlig vinterrrock. När vi säger att vi fokuserar på att skapa skräddade plagg som håller över tid, talar vi om en rock gjord för att hålla i årtionden.

Design

När det gäller design har vi hållit våra rockar klassiska, men med en kontemporär look och design för att säkerställa att vi täcker de vardagliga behoven för en modern, urban livsstil. Vi arbetar främst med två olika rock-designs – den klassiska rocken och en car coat (också en klassiker född på tidigt 1920-tal).

Den klassiska rocken kan fås som antingen enkel- eller dubbelknäppt. Den enkelknäppta går att få med ett bredare trubbigt eller spetsigt slag. För den dubbelknäppta väljer du ulster eller spetsiga slag. Fickdesignen kan också ändras mellan en något mer avslappnad utanpåliggande ficka, en mer klassisk design med raka lockfickor eller varför inte en diskret sidoficka.

För vår car coat har vi behållit en snygg, nedtonad estetik. Därför kommer bilrocken med antingen dold knäppning eller med synliga knappar. Skärningen (även om den är skräddarsydd) bör helst hållas ganska rak, och ett fokusområde för måtten är bredden och längderna.

Car Coat i beige 'Pecora Nera' ofärgad ull från Loro Piana

Passform

Naturligtvis kommer din rock och dess mått att anpassas unikt efter dina preferenser och vår rekommendation. Vi rekommenderar starkt att behålla rockens form och snitt mer generöst, med fokus på viktiga delar som axelbredden, ärmlängden och total längd. För att ge din rock en lång livslängd är dessa element avgörande. Vi betonar alltid vikten av att kunna bära flera lager under din rock utan att förlora plaggets komfort och andningsförmåga.

Skapa en måttprofil för rock på vår hemsida eller boka in en tid i showroom så hjälper vi dig.

Tyget

Precis som med de flesta av våra produkter, och eftersom vi producerar allt unikt för dig – är vårt utbud av rockar ännu större när det gäller tygval än vad som syns online eller i våra showrooms. Även om vårt urval definitivt är det vi anser vara ett perfekt val (särskilt om du gör din första Blugiallo rock), älskar vi att presentera ännu mer personliga alternativ och kvaliteter för dig. Vi har ett stort antal alternativ i båda ändarna av exklusivitetsspektrat, från klassiska blå och grå i högkvalitativ ull ända upp till ren kashmir och alpackatyger för en verkligt uttrycksfull, lyxig rock.

Boka en personlig konsultation