Frescokostymen – en anledning att älska high twist wool

Ett av våra mest populära tyger för kostymer är en high twist wool, ofta kallad för Fresco-kostym. En kostym i den hårt tvinnade ullen är lite av en “ögonöppnare” för många av våra nya kunder. Våra kunder älskar tygets unika karaktärer, såsom strukturen, draperingen och robustheten samtidigt som det ger en lätt känsla att bära. Dessa egenskaper gör att high twist wool är ett väldigt mångsidigt material.

Förklaring av High twist wool

High twist wool är som sagt ett samlingsnamn för ett tyg med en viss väv och struktur. Tyget består av trådar av garn som vävs extremt tätt ihop vilket ger rätt förutsättningar för de mycket specifika egenskaperna.

Så, vad är det som gör att high twist-ullen lämpar sig extra bra som ett kostymtyg?

  • Hållbarhet tack vare dess tätt tvinnade garn
  • Förmågan att inte bli skrynklig gör den perfekt för affärsresor
  • Klassisk drapering förstärker ett formellt snitt
  • Lätt och bekväm känsla tack vare den öppna väven
  • Dess matta yta med en tydlig struktur gör det lätt att bryta upp och bära separat

Vad är fresco och varför lämpar det sig så bra för skrädderi?

Fresco är ett specifikt high twist ulltyg och kommer, som vi tidigare nämt från det brittiska företaget Hardy Minnis. Det finns dock massor av andra high twist ulltyger på marknaden, ett exempel är “Traveller” från Loro Piana. Men i den här artikeln kommer vi att fokusera på de tyger vi erbjuder från Hardy Minnis, också känt som Fresco, eftersom den har en unik historia och lockelse.

Varför är Fresco-tyget så bra lämpat för en väl skräddad garderob?

Som tidigare nämnt är Fresco-tyget tillverkat av en specifik högkvalitativ typ av ull som är tätt vriden och spunnen, vilket skapar en slät och glänsande yta. Denna täta väv ger Fresco-tyget dess karakteristiska egenskaper. Det känns lätt att bära och andas väl vilket gör det till ett bekvämt tyg att bära i varmt väder, men passar också som ett allround-kostymtyg. Fresco-tyg är också känt för sin förmåga att inte bli lika skrynkligt som andra typer av ulltyg. Detta har lett till att den är särskilt tilltalande för kunder som bär kostym för affärsresor eller gillar idén om att ha “mindre underhåll” utan att förlora den mjuka, naturliga höga kvaliteten på kostymtyget.

När det kommer till olika kvalitéer för en välskräddad garderob är Fresco-tyget ett populärt val tack vare dess eleganta utseende men också för den naturliga draperingen det skapar.
Det är också ett relativt lätt material att arbeta med när det kommer till produktion och sömnad. Fresco-tyg används ofta i skräddarsydda högkvalitativa plagg eftersom det tillför en extra nivå av lyx och förfinar den färdiga produkten, och det är definitivt något som både vi men också många av våra kunder självklart älskar.

Sammantaget är Fresco-tyg ett perfekt val för skräddarsydda plagg, speciellt kostymer, byxor och sportrockar. Dess höga kvalitet, förmåga att inte bli skrynkligt, och eleganta drapering gör det till ett särskilt lämpligt tyg för ditt nästa specialtillverkade lyxplagg.