Bröllopsguide, akt två – Vad

Klädkoder finns av en anledning: För att förtydliga och underlätta. Syftet är att förmedla vilken formalitetsnivå brudparet önskar sig. Alla ska veta vad som förväntas av dem och inte dyka upp vare sig överklädda eller underklädda i förhållande till de andra gästerna.

Klädkoder

Generellt talar vi om tre huvudsakliga klädkoder, smoking, mörk kostym och kavaj. Även om det kan låta konservativt och tråkigt att bära svart smoking eller mörk kostym, så är det långt därifrån. Tvärtom, med rätt passform, design och tygval kommer du att se elegant och självsäker ut, vilket du kommer att behöva på dansgolvet.

Vår starkaste rekommendation är att hålla dig till tre enkla regler.

  • Regel nummer 1: Följ den uttalade klädkoden.
  • Regel nummer 2: Ta hjälp av någon som kan.
  • Regel nummer 3: Följ regel nummer ett och två.

“Men, jag är en individ, hur kan jag lägga till min egen twist”, kanske du tänker nu. Personlig tolkning är en delikat fråga. Om du ska stjäla showen, gör det med dina dans-moves. När det kommer till val av smoking eller kostym finns det också många aspekter att ta hänsyn till som lämnar utrymme för personliga val, såsom tyg, design och accessoarer. På Blugiallo hjälper vi dig att välja det perfekta alternativet så att du kan känna dig självsäker – för ödmjuk självsäkerhet behövs hela vägen från fredagens cocktail, dansgolvet på bröllopskvällen vidare till söndagens brunch. Och det finns bara ett sätt att uppnå det – med en personlig approach. Lyckligtvis för dig är det något vi är riktigt bra på, och helst av allt hjälper dig med.

Bröllopshelg

Om det är en sak att klä sig för själva bröllopsceremonin, så är det något helt annat att ta sig an en hel weekend. Den kommer att inbegripa flera tillställningar, formella och informella, möjligen till och med sportiga inslag, som var och en kräver en ny uppsättning snygga looks. Du måste packa för hela helgen, inte bara för bröllopsdagen. Med det i åtanke, planera noga din stilmässiga rutt.

Oavsett vilken form helgen tar, behöver packningen övervägas noga. Släng inte ner plagg i din weekendväska i ren desperation. Överväg alternativen och planera varje del av dina olika outfits, från underkläder till accessoarer. För att ge dig lite hjälp på traven kommer här några enkla tips.

Hur kan vi hjälpa till?

Boka tid

Boka en tid med oss antingen online eller via vårt showroom. Vi går igenom idéer, orosmoln eller inre rädslor – men också dina mått, fantastiska tyger och vilken design som passar ditt nästa mästerverk bäst.

Friday cocktail

Vad ska man ha på sig för en fredagscocktail på stilfullast möjliga sätt? Klädkoden kommer förmodligen att föreslå kavaj. Till vilken sommarkväll som helst passar naturnära toner som beige och mullvad men också tobak, marinblått, olika toner av ljusare grå, och olivgrönt i alla dess nyanser, utmärkt. Kombinera din kavaj med byxor i beige eller benvitt, och en krispig skjorta. En vit linneskjorta är otroligt mångsidig och en av de bästa investeringarna i bas-garderoben som du kan göra.

Vill du bära något extra elegant men fortfarande behålla en avslappnad känsla – kika på kvalitéer i byxa, skjorta, kavaj som blandar bomull, silke och linne. Och glöm aldrig att en tunnstickad tröja i rätt kvalitet (i detta fall kashmir eller silke), är aldrig fel att slänga över axlarna.

Bröllopsdagen

Hur ser man elegant ut under bröllopet? Om du har följt de två reglerna ovan behöver du inte känna oro. Så länge din klädsel sitter perfekt kommer du att se ut som ditt allra bästa jag. Kom ihåg att packa ned din fluga och bröstnäsduk, om klädkoden yrkar på smoking. Om det är mörk kostym som gäller, så glöm inte ytterligare en skjorta, en elegant och nedtonad slips med en textur som följer tygvalet på kostymen. Och något att snyta dig i. Du kommer att gråta, och det är elegant (oftast).

Söndags-brunch

Lämplig klädsel för brunchen dagen efter? Att dyka upp i ett par dressade shorts på den avslappnade brunchen är helt ok. Vårt förslag är dock ett par ljusa linnebyxor, vid kyligare tillfällen en bomullsbyxa, förslagsvis i mörkare toner. I kombination med en kortärmad pikétröja eller en linneskjorta får du en avslappnad look. Glöm inte att ha en kashmirtröja över axlarna eller nära tillhands, den är en varm hand när du (eventuellt) som mest behöver det. Känns detta för nedklätt, sätter du enkelt ihop en mer semi-formell söndagslook med en linnekavaj över en button-down-skjorta och ett par skräddarsydda jeans. Sist men inte minst, solglasögon.

Kavaj i irländskt linne, rundhalsad tröja i kashmir och silke samt byxa i bomull och silke.