Bröllopsguide, akt tre – Vart & Varför

Oavsett om du deltar vid en ceremoni i en villa i Toscana, en ledig bröllopshelg på Capri, eller kommer att tillbringa några dagars firande på en gammal herrgård i Bourgogne (naturligtvis, är det en av dessa tre), vill du förstå vad platsen har för koppling till “varför” du ska välja ett specifikt plagg eller kvalitet.

Platsen

Att stå i centrum för uppmärksamheten kan orsaka högre kroppstemperatur. Addera ett Riviera-bröllop i mitten av juli på det, så kan det bli överväldigande om du väljer fel tyg för tillfället. Å andra sidan, om du överväger valet noga, kan medelhavsbrisen fläkta genom din luftiga, tropiska ullsmoking och fungera som en livräddare. Platsens lockelse och historia gör hela skillnaden när det gäller att välja rätt tyger och snitt på dina kläder.

Det är det fina med måttsytt, eftersom det erbjuder många alternativ för att verkligen skapa någonting unikt. Inte bara för den här säsongens bröllop och fester, utan för att bära i många år framöver. Detaljerna är förvisso en viktig och rolig del i processen, men du bör framför allt koncentrera dig på materialet, designen och passformen.

Processen att välja vad som är rätt för dig görs bäst tillsammans med någon från vårt team. Vi har dock gjort en kort lista över några av våra egna (och våra kunders) favoriter bland högtidliga platser och deras “vad”.

  • Den toskanska landsbygden – irländskt linne
  • Medelhavsmiddag – Bomulls- och linneblandningar
  • Smoking på Martha’s Vineyard – Råsilke
  • Kärlekshistoria på Capri – Ull-, siden- och linneblandningar
  • Stockholms skärgård – Frescoull eller blandning av ull, siden, linne
  • Slott i Bourgogne (eller slott generellt) – Borstad ullsmoking

Om du eller din väns bröllop inte passar in på det ovanstående oroa dig inte – när det gäller tyger har vi i stort sett hela världskartan täckt. Var så säker.

Capri is always a good choice.

Varför måttsytt?

När det gäller passform behöver du eventuellt släppa din förutbestämda syn på hur en kostym eller smoking “ska” sitta. Fördelen är att vi vet hur de ska sitta. För individuell passform, behov och preferenser är det vi jobbar på på Blugiallo. Inga standard-storlekar. Men väl en inlyssnande, personlig approach som vi tillsammans omsätter till fantastiska plagg.

När vi pratar om passform, så är proportioner är allt. Det handlar delvis om att förstärka din siluetten för att skapa en elegant, tidlös, välskräddad look. Det handlar också om (kanske ännu mer) en känsla. Vi vet att en välsittande kostym ger en person självförtroende. Den adderar en omedelbar känsla av avslappnad elegans och självsäkerhet, något du inte vill gå kort på under en bröllopshelg.

I synnerhet så ska dina kläder inte uppta någon större tankeverksamhet. Du ska kunna fokusera på viktigare saker med vetskapen om att det känns, och sitter perfekt. Och den känslan kan bara uppnås med måttsydda eller skräddarsydda plagg.

Personlig hjälp?

Fyll i dina uppgifter

Vi hör av oss personligen för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina behov och preferenser.

Tyger i urval

Fresco, är ett utmärkt val att bära i miljöer med högre temperaturer. Det skapar en vacker drapering och det naturliga, eleganta framtoningen du vill ha. Perfekt för måttsydda plagg som kostymer och byxor.

Super 150, en högt spunnen ull som kännetecknas av sin släta finish, är ett lika utmärkt alternativ att bära när det är hetare än hett. Ju högre super-nummer, desto finare och blankare garn, vilket ger det färdiga klädesplagget en skrynkelfri yta med mycket lyster. Du kommer att älska det!

Linne är en annan av våra favoriter bland tyger, som fungerar utmärkt med andra textilvävar med struktur. Slitstarkt och bärbart och högst kompatibelt med ett drömskt sommarbröllop. Du kan med fördel använda textur för att väcka liv i vilken outfit som helst. Optimalt skulle vara att matcha kostymen med en skjorta med samma struktur och egenskaper. Kombon linnekostym och linneskjorta är till exempel vansinnigt snygg.

Vad gäller siden, snälla, få oss inte att börja! Föreställ dig själv iklädd en vit smokingjacka i råsilke och svarta byxor på det där bröllopet i Monte Carlo. Och omvänt är precis lika suveränt.

Att välja silke, linne, fresco och blandningar med ull garanterar en look som fungerar mycket bra under högsommar. Och tyger med svalkande effekt kommer definitivt att behövas när kvicksilvret sticker iväg.

Färgmässigt då, varför inte utmana dig själv? Med stigande temperaturer kan du experimentera med ljusare färger i mindre formell klädsel. Våra stilexperter hjälper dig att välja den perfekta nyansen som matchar ditt utseende.

En 2-delad eller 3-delad kostym är upp till dig. Enkelknäppt eller dubbelknäppt en smakfråga. Vilken väg du än väljer kommer du att gå i rätt riktning. Så länge du håller dig till grundregeln att arbeta med samma struktur i kostym/jacka och skjorta, kommer du att se oklanderlig ut.

Och kom ihåg, låt platsen, miljön och klädkoden utgöra ramen. Vi hjälper dig med resten.