Bröllopsguide, akt ett – Vem

Brudgum, gäst, bestman eller bättre vetande andra hälft? Oavsett vem du representerar kommande bröllopssäsong så kan vi hjälpa dig.

Brudgum

Grattis. Att gifta sig är en stor grej och den här dagen handlar allt om dig och den du älskar.

Kanske började du planera ert bröllop för länge sedan – det gjorde du garanterat om din tilltänkta är en manisk perfektionist. Visst vill du att allt ska vara perfekt, ceremonin, mottagningen, måltiden, stämningen och, naturligtvis, din look.

Som brudgum sätter du tonen för dina gäster. Ju mer bekväm du är, desto fler fantastiska minnen kommer att skapas. Så lita på ditt bröllopsteam. Släpp din oro. Och kom ihåg att, oavsett klädkodens formalitet, låta din personlighet synas. I slutändan är dina klädsel en förlängning av den du är. Det är därför du behöver tänka personligt och behovstyrt eller ‘custom made’ – och det är där vi kommer in i bilden.

Smokingkavaj i råsilke

Bestman

Så bästa kompisen ska gifta sig? Det betyder att det mesta av pressen ligger på dig. Att ha blivit utsedd till best man är en ära och ett privilegium. Du måste ha koll på din roll och vad som förväntas av dig. Det inkluderar att komma i tid, välvårdad och uppklädd som sig bör, redo att ge en hjälpande hand till brudgummen och gästerna.

Du förväntas också hålla tal. Börja skriva det i god tid (du kommer att tacka oss för det rådet). Se till att du inte överglänser din bästa vän, och potentiellt ännu viktigare, se till att inte förstöra fantastiska bilder genom att bära helt fel färg eller en riktigt illasittande svid. Om din vän är särskilt generös – se till att han tar med dig till Blugiallo istället.

Gather the pack

Privata event

Via vårt showroom på Artillerigatan 6 i Stockholm erbjuder vi privata event för mindre grupper. Återkom med dina önskemål så syr vi ihop det som passar er bäst.

Gäst

Att vara gäst på ett bröllop är förmodligen den ljuvligaste av alla roller. Där finns ingen press och du kan bara njuta av dagen till fullo. Om du har koll. Vissa regler gäller för att bli en uppskattad bröllopsgäst.

Var punktlig. Lämna dina klagomål hemma. Visa respekt och följ klädkoden utan utsvävningar (freestyla inte). När gäster är välklädda skapar det den inramning och atmosfär som bröllopsparet strävat efter. Vad kan vara mer elegant än så?

Wedding crasher

Naturligtvis uppmuntrar vi inte till att dyka upp obedd på ett bröllop. Det finns förmodligen en bra anledning till att du inte är inbjuden. Men om du ändå bestämmer dig för att gästspela bör du naturligtvis göra det med stil!

Klä dig för tillfället. Uppför dig på bästa sätt. Höj en skål för det lyckliga paret. Använd aldrig ditt riktiga namn, och om någon frågar så är du en avlägsen släkting till en avliden syssling.