FAQ

Ibland behöver även den bästa kundtjänsten en paus. Så för de tillfällen då vi inte är här för att svara på dina frågor personligen har vi samlat några av de vanligaste frågorna och svaren här. Om du inte kan hitta svar på din fråga så är du alltid välkommen att skicka ett meddelande till oss via vår chatt så återkommer vi till dig så fort vi är online igen.

Vi erbjuder konsultationer både för uppskapande av dina mått, för rådgivning gällande beställningar, och för avprovning av plagg som kommit in för leverans (gäller förstagångskunder). Alla olika typer av möten kan göras både digitalt eller fysiskt i något av våra showrooms. Du kan enkelt välja vilken tjänst som passar dig bäst via vårt bokningssystem som du hittar här. Alla konsultationer är givetvis kostnadsfria.

Har du frågor eller funderingar kring tyger och/eller vilka designval som passar bäst till ditt framtida plagg är du välkommen att boka in en konsultationstid på 30 minuter. Du kan använda länken ovan för att boka ett möte (digitalt eller till vårt showroom). Detta kan självklart göras oavsett om du redan är kund hos oss eller inte.

För att kunna erbjuda dig högsta servicenivå är alla besök i våra showroom schemalagda. Genom att boka tid ser vi till att någon av våra skräddarexperter avsätter tid för att kunna svara på dina frågor och funderingar.

Inga problem. I mejlet du fick som bekräftelse på din bokning finns en länk där du kan boka om eller avboka din tid. För att göra det enklare för oss och inte blockera tider för andra som vill besöka Blugiallo ber vi dig vänligen att boka om så snart du vet att du inte har möjlighet att komma på den avsatta tiden.

Självklart! Du är välkommen att ta med en vän eller partner till din bokade tid, ibland kan det vara trevligt att få lite smakråd när du beställer dina plagg. Om din kompis också vill bli mätt behöver han boka en egen tid om ni inte kommit överens om något annat med oss.

Normal leveranstid för alla våra plagg är 5-6 veckor från det att beställningen är genomförd (utcheckad). Detta inkluderar vår process för produktion, hantering, kvalitetskontroll och leverans till dig.

Plaggen levereras vanligtvis till din hemadress (eller lokala postombud). Du kan också välja “hämtning i showroom” eller “leverans till företagsadress” om det passar dig bättre.

Fraktkostnaden beräknas automatiskt beroende på din adress. Kostnaden är den faktiska kostnaden (inte ett öre mer) för att skicka plaggen till dig. Beroende på vilket typ av plagg du beställer kan du ibland också få en klädgarderob och/eller galge. (Gäller främst kostym och kavaj) Detta ingår i vår service och är inte inkluderat i fraktkostnaden.t of our service and separate from your freight cost.

När din beställning har levererats till något av våra showrooms är det dags att boka en avprovning eller upphämtning. Om det är din första beställning från oss, eller ett nytt typ av plagg, rekommenderar vi att du bokar en avprovning. Om du har beställt från oss tidigare räcker det att du bokar en upphämtning då avprovning oftast inte är nödvändigt. Boka din passning och hämta här.

Om det är din första beställning från oss, eller ett nytt typ av plagg, rekommenderar vi att du bokar en digital avprovning direkt så att vi tillsammans kan gå igenom plagget. Har du beställt från oss tidigare provar du plagget själv hemma först och om du har några frågor kring passformen är du alltid välkommen att boka en avprovning.

När du kommer till vårt showroom kommer vi att gå igenom passformen på plagget. Oftast är plaggen redo att användas direkt men om de skulle krävas några små justeringar hjälper vi dig att specificera vilka ändringar som behövs. Plagget kan sedan justeras hos vår skräddare eller en lokal skräddare om du föredrar. För mer information om vår passformsgaranti – klicka här.

När du har hämtat ditt Blugiallo-plagg (efter avprovning) och du är nöjd med passformen är Blugiallo inte längre ansvarig för eventuella justeringar. Om din kropp eller dina preferenser förändras över tid hjälper vi gärna till med rådgivning om vilka justeringar som kan eller behöver göras. Vi står dock inte för kostnaden för dessa. Vill du justera din måttprofil inför ditt nästa köp hjälper vi såklart gärna till med det.

Vi hjälper dig gärna med eventuella justeringar som behöver göras i din måttprofil. Du kan skicka ett mejl till oss eller boka en digital konsultation för att se till att allt är korrekt uppdaterat. För enklare justeringar, såsom längden på byxorna, kan du uppdatera din måttprofil själv direkt på “Mitt konto”.

Vår filosofi är att producera plagg som håller över tid. Genom att skapa en individuell måttprofil kan vi möta dina önskemål både gällande stil och passform. Om du tar hand om ditt plagg genom att tex låta plagget vila efter användning och förvara det på rätt sätt kommer du att kunna njuta av plagget i flera år framöver.

Vi gör alltid individuella bedömningar utifrån varje fall. Om du bara har använt ditt plagg ett fåtal gånger sömmarna har lossnat kan det vara ett produktionsfel. Om du använt samma plagg frekvent under en period så slits det av naturliga skäl snabbare. Vår rekommendation är att låta plagget vila i minst ett par dagar mellan användning.

Slitage uppstår vanligtvis i områden runt grensömmen, armbågar, manschetter och kragar. Dessa områden är särskilt utsatta för slitage på grund av den friktion som dagligen uppstår när plagget används. Brukar du använda samma byxa flera gånger i veckan kan vi rekommendera att du beställer ett par extra byxor när du köper din kostym så att du lätt kan variera. Passformen är självklart också viktig om du vill att dina kläder ska hålla länge. En för tight passform slits naturligtvis snabbare än en mer generös passform (särskilt på känsliga ställen som grenen eller lårområdet).

Genom att variera vilka plagg du använder och, kanske viktigast av allt, låta plaggen vila mellan användningar kommer du att öka livslängden på plagget avsevärt. Att alltid hänga kostymen, jackan eller byxan på en ordentlig galge är en bra början. Alla stickade plagg bör förvaras vikta för att se till att de inte tappar sin form.

Vår rekommendation är att lämna plagget till din lokala skräddare för att se om det går att fixa. Blugiallo tar inget ansvar för skräddarkostnader som orsakats av en olycka eller vårdslöshet men vi hjälper dig gärna och gör vad vi kan för att du ska slippa slänga plagget.

Vår rekommendation är att kemtvätta så sällan som möjligt. Kemtvättsprocessen kan skada tygets fibrer och göra att plagget blir ömtåligare. Ett exempel är att kemtvätt kan tvätta bort den naturliga fukten från en fin ullväv, vilket gör den mer känslig. Kemtvätta endast när ditt plagg har synliga fläckar och häng ut kläderna för att fräscha upp dem och bli av med lukt. Vi rekommenderar låga temperaturer för plagg som kan tvättas i maskin. Observera att passformen kan påverkas vid maskintvätt så tvätta försiktigt. Alla våra produkter har även separata skötselråd som vi råder dig att läsa.