Är du intresserad av Blugiallo men osäker på koncept och tjänst, samt hur processen fungerar? Denna guide beskriver stegen från måttagning till färdig produkt.

Skapa din måttprofil

För att kunna köpa måttsydda kläder från Blugiallo behöver du en måttprofil. Detta gör du på två olika sätt, antingen fysiskt eller digitalt. För att ta reda på vad som passar dig bäst beskrivs de två olika alternativen nedan.

Fysisk showroom

 • Boka en tid
 • Träffa en expert
 • Få din måttprofil
 • Personlig konsultation

Det första steget när du vill träffa en av våra experter för att få en måttprofil är att boka en tid. Detta kan göras i ett av våra showrooms eller på en trunk-show när Blugiallo besöker din stad. När du bokar ett möte avsätter en av Blugiallos experter 1,5 timme för kunna erbjuda dig den höga nivå av service som vi önskar.

boka tid Blugiallo

När som ny kund bokar tid hos oss avsätter vi ca 1,5h för att ha tid för måttagning samt att lära känna dig, dina behov och preferenser.

 

Din första bokade tid med Blugiallo delas in i tre delar; introduktion, måttagning och konsultation. En av våra experter guidar dig genom hela processen. Först får du en introduktion till vår företagshistoria och Blugiallo-konceptet. Introduktionen är också en möjlighet för oss att lära känna dig som kund. Vi försöker förstå dina behov och diskutera dina preferenser. Naturligtvis kommer vi att erbjuda dig en god kopp kaffe medan vi pratar.

Nästa steg är att skapa en måttprofil för dig. I vår process kommer vi att gå igenom cirka 50 olika mätpunkter för att skapa det perfekta mönstret för dig. Din måttprofil kommer att vara en kombination av dina preferenser och våra experters rekommendationer.

När måttprofilen är färdig är du redo att designa och köpa din första skräddarsydda Blugiallo-produkt. Mer om det senare.

Måttprofil online

 • Ta dina mått hemma
 • Digital process steg för steg
 • Möjlighet till konsultation via chatt
 • Möjlighet till consultation via digital showroom

Om du inte har möjlighet att besöka ett av våra showrooms kan du skapa en måttprofil online. Det gör du genom vår online tailoring-tjänst. Allt du behöver är ett måttband och en vän som kan hjälpa dig. Video och text vägleder dig genom processen.

Videon visar vilken mätning du ska göra och hur du gör det. Det kommer att finnas en text som beskriver hur det gör som ett komplement till video. När du är klar med alla steg och skrivit in alla dina mått är din profil klar. Om du har behov av vägledning under processen kan våra experter hjälpa dig genom vår chattfunktion. Du har också möjlighet att boka en online-konsultation i vårt virtuella showroom.

Onlinekonsultationen fungerar som en videokonferens där du bokar ett möte med en av våra experter. Han eller hon kommer att besvara dina frågor angående mätningar men kan också ge dig råd om ditt nästa köp. Detta är en möjlighet att konsultera med en expert från Blugiallo, oavsett var i världen du befinner dig.

 

Välj och designa din produkt

 • Välj tyg
 • Gör dina designval
 • Checka ut din produkt

När du har satt upp en måttprofil i ett av våra showrooms eller online är nästa steg att välja tyg och design för den eller de produkter du vill ha. Detta gör du tillsammans med en av våra experter antingen i ett fysiskt eller digitalt showroom. Om du vet vad du gillar och vad du är ute efter kan du enkelt slutföra processen själv på blugiallo.com.

När du har bestämt vilken typ av produkt som är aktuell är det första steget att välja ditt tyg. Våra tyger presenteras genom bilder av plaggen, men oroa dig inte, om du inte föredrar designen som vi har valt kommer det finnas möjlighet att ändra det i nästa steg. Det som är viktigt att komma ihåg är att olika tyger passar bäst för olika tillfällen. Tygernas egenskaper förklaras i produktbeskrivningen. Om du vill ha ytterligare information hjälper våra experter gärna dig i chatten eller genom en konsultation.

När du har bestämt det perfekta tyget för din produkt är det dags att välja designalternativ. Beroende på vilken produkt du tittar på kommer designvalen att variera. Vi kommer att ge dig kort information om de olika alternativen på webbplatsen, och som alltid hjälper vi dig gärna genom chatten. När du har gjort alla designval för din produkt kan du fortsätta till utcheckningen eller leta efter mer inspiration på hemsidan.

Leverans

4-5 veckor efter att du har gjort din beställning får du ett e-postmeddelande med information om leveransen. Beroende på vilken leveransmetod du har valt kommer informationen att variera.

Hämta din beställning

 • Besök ditt närmsta showroom för avprovning och upphämtning

Om du har valt att hämta din beställning i närmaste showroom får du en länk där du kan boka en tid för avprovning eller en upphämtning. När det är din första beställning från Blugiallo rekommenderar vi att du bokar en avprovning. Om du har provat Blugiallo tidigare och är nöjd med din passform räcker det att boka en upphämtning.

När du bokar en avprovning för din första Blugiallo-leverans träffar du en av våra experter i ett av våra showrooms. Tillsammans går vi igenom de olika detaljerna i din produkt och ser till att du är nöjd med passformen. Om vi ​​känner att det finns några justeringar som vi vill göra, tar vi hand om dem inom en vecka. Samtidigt uppdaterar vi din måttprofil för att se till att den är densamma som din senaste leverans.

Din beställning kommer att levereras

 • Prova dina kläder hemma
 • Möjlighet till konsultation via chat eller digital showroom

Om du har valt att få din produkt levererad till ditt hem får du ett e-postmeddelande med leveransinformation och förväntat leveransdatum. Vi hoppas att du är ivrig om att packa upp och prova dina nya Blugiallo-produkter direkt. Om du vill ha någon rådgivning när du provar din nya produkt för första gången är du mer än välkommen att boka en konsultation i vårt virtuella showroom. Då kan vi sitta ner tillsammans och diskutera passform och design. Det är också en möjlighet att se om det finns några justeringar som måste göras för att se till att du är nöjd med din passform. Det är viktigt för oss att vara en del av eventuella justeringar för att säkerställa att din måttprofil är korrekt.

Du är nu en del av Blugiallo

 • Få inspiration via vårt nyhetsbrev
 • Följ oss på sociala medier
 • Digital och fysisk konsultation inföt ditt nästa köp
 • Få inspiration och handla måttsydda kläder online

När du har färdigställt din måttprofil och fått din första Blugiallo-produkt har du upplevt Blugiallo-processen för första gången. Om du inte redan har gjort det, skulle vi rekommendera dig att prenumerera på vårt nyhetsbrev och följa oss på sociala medier för att maximera din Blugiallo-upplevelse. Genom våra sociala kanaler tar du ytterligare del av Blugiallo-upplevelsen. Vi kommer att göra vårt bästa för att inspirera dig genom bilder, videos och reportage.

När det är dags för nästa köp kommer våra experter gärna att hjälpa dig genom chatten eller genom konsultation i fysiska eller digitala showroom. Det är en möjlighet att få råd om hur man utvecklar sin garderob eller vilket tyg som passar bäst för ett speciellt tillfälle. Naturligtvis har du också möjligheten att hitta inspiration och köpa dina måttsydda kläder själv på blugiallo.com.

 

Välkommen,

Team Blugiallo