Editorial del 1 – Bellagio

08 november, 2019

Oktober 2019, Lago di Como

Comosjön – en plats som bland annat rymmer dramatiska vyer, nord-italiensk kultur och berättelser om excentriska turister. I vår jakt på inspiration och elegans fick vi uppleva allt ovan nämnt och lite till. Turerna mellan byarna Menaggio, Bellagio, Tremezzo och Varenna bjöd bland annat på en tvåhundraårig vinbar, tidlös lyx och historien om en kyrka från 1200-talet – idag familjeägd restaurang som drivs av tre fantastiska systrar och med fler än en bra story innanför väggarna. I del 1 besöker vi halvön med samma namn som ett av Vegas mest kända casinon.

 

Bellagio

Como-regionens kanske mest kända plats, idylliskt placerad ute på en halvö med Alperna som fondvägg och en historia som sträcker sig tillbaka långt före romartiden. Kombinationen av omgivningen – den medeltida arkitekturen med mysiga småvägar och gränder till storslagna trädgårdar med pampiga Villa’s gör platsen till en perfekt dagsutflykt.

Comosjön Blugiallo

flanellkostym Blugiallo

 

Cava Turacciolo

Beläget i en smal gränd centralt i Bellagio ett stenkast från färjeläget ligger Cava Turacciolo. Kliv in på de medeltida stengolven och sätt dig tillrätta vid de massiva träblocken till bord och du inser att du kan bli sittande några timmar. Har du möjlighet att slänga ur dig ett par väl valda fraser på italienska så får du ägaren till denna familjedrivna vinbar Francesco’s uppmärksamhet.

Oavsett om dina erfarenheter av vin är limiterade eller befinner sig på Robert Parker nivå så är Cava Turacciolo värt ett besök. Du kan till och med få en birra utan att någon kollar snett på dig (vilket vi såklart unnade vår fotograf Tobias).Vill du läsa mer om Cava Turacciolo kan du alltid kika in på deras hemsida – skapad och uppdaterad någon gång på 90-talet vilket enbart gör stället mer älskvärt i vår bok.
Cava Turacciolo Belaggio
vinbar Cava Turacciolo Belaggio
Blugiallo vinbar

Bellagio i tre steg

  • Promenad i Villa Melzi. Botaniskt paradis och kanske en av Italiens vackraste, privatägda trädgårdar.
  • Pit-stop på Cava Turacciolo vinbar. Due bicchieri di Sfurzato per favore.
  • Middag på Mistral. Förstavalet för dig som vill slänga på dig din dubbelknäppta chalkstripe flanell. Vita dukar, magisk utsikt och en stjärna i däcktillverkar-boken. Middag på Darsene di Loppia. Erbjuder ett enklare alternativ där det troliga är att du delar kvällen med en majoritet av italienska sällskap. Bra råvaror, rätter du förstår med ett mysigt läge i en småbåtshamn.

Blugiallo vid comosjön

Blugiallo outfit höst

Business casual grå

Byxa i borstad ull

Bli först med att kommentera detta inlägg!

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt, tips och erbjudanden från oss.