Utvalt – Den olivgröna bomullskostymen

22 april, 2020

En av vårgarderobens absoluta nyckelplagg är bomullskostymen. I sin karaktär uttrycker den avslappnad elegans på ett sätt som få andra plagg. Bomullskostymens matta yta gör att den kan matchas med de flesta typer av material. Kostymens möjligheter till olika typer av kombinationer gör den också möjlig att bära i de flesta sammanhang under våren och sommaren.

Bredda din garderob

Många kostymgarderober består av mycket blått och grått. Om man är sugen på att bredda sin garderob så är bomullskostymen ett perfekt tillfälle till detta. En av våra absoluta favoriter på Blugiallo är den olivgröna bomullskostymen. Den olivgröna färgen är lättmatchad men blir samtidigt ett unikt plagg i garderoben. Det är de jordnära tonerna som är den röda tråden under SS20 hos Blugiallo och här är just den olivgröna bomullskostymen ett perfekt komplement.

Olivgrön bomullskostym weinås

Bomullskostymens design

Utöver material och färg påverkar designen uttrycket av din kostym från Blugiallo. För att få ut mest användande av din bomullskostym rekommenderar vi en ofodrad kavaj med ett trubbigt slag (Notch lapel) och 2,5 knapp för att ge ett avslappnat intryck. Samtidigt får du en kavaj som fungerar utmärkt att bära separat till exempelvis ett par tvättade jeans eller ett par bomullsbyxor i off white. Den avslappnade känslan förstärks av en okonstruerad spalla camicia axel och utanpåliggande fickor.

spalla camicia bomullskostym

Vad gäller byxorna så är spännen i mässing att föredra. Mässingens borstade yta passar fint ihop med bomullens matta uttryck. Enkla plisseringar och 5cm slag bidrar till ett medvetet och sartoriellt intryck. Ett felfritt exempel av detta visar Andreas Weinås upp nedan. Som alltid är den snyggaste designen den som just du trivs bäst i. Det finns varken rätt eller fel när det kommer till detta, du ska välja den design som du själv tycker är snyggt att bära.

Kombinationer till bomullskostymen

Bomull är ett material som är snyggt att matcha med det mesta. Det innebär att möjligheterna till kombinationer är många för din bomullskostym. I kostymgarderoben tillhör bomullskostymen de mer avslappande. Beroende på vad du bär till din bomullskostym så fungerar den i de flesta sammanhang. Kombinera din olivgröna bomullskostym med en vit royal oxford skjorta och en beige grenadineslips för en mer formell outfit. Vill du istället skapa en avslappnad känsla bär du med fördel bomullskostymen tillsammans med vår beigea ribbade polo. Andreas visar exempel på bomullskostymens bredd nedan.

Bli först med att kommentera detta inlägg!

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt, tips och erbjudanden från oss.