Kläder och hållbarhet

31 oktober, 2019

På Blugiallo har vi byggt vår affärsmodell och koncept kring kläder och hållbarhet eftersom det gynnar både oss som företag och dig som kund. Hållbarhet handlar såklart om vad och hur vi producerar, men också om kvalitet och personlig service. Att producera plagg ’on-demand’ gör att vi kan skära i omkostnader så som design, inköp och lagerföring. Istället kan vi satsa på att erbjuda en bättre produkt och mer personlig service.

 

Som Blugiallo-kund är hållbarhet också en naturlig komponent. Den är naturlig eftersom du som kund handlar dina kläder baserat på dina egna behov och preferenser, både avseende mått och stil. Det skapar långsiktighet, innebär att plaggen ofta kombineras bättre med din befintliga garderob och därmed också används mer. För oss är framtidens klädeskonsumtion redan här – den är kvalitativ, personlig, unikt anpassad och levereras av Blugiallo. Är du intresserad av att veta hur man kan tänka för att bygga upp en hållbar garderob så hittar du fler artiklar här.

 

Vad kan kvalitet innebära för hållbarheten?

Kvalitetsaspekten av våra plagg är central och det är först och främst viktigt att förstå vad vi menar med kvalitet. Ett Blugiallo-plagg anpassas i vissa fall på över 40st mätpunkter för att passa din unika kroppsform och hållning. Det innebär en ny upplevelse för den som inte testat det tidigare. Lägg därtill att vi arbetar med ett traditionellt hantverk med genomgående hög standard i produktionsledet och med tyger från världens främsta väverier. Du kan läsa mer om kvaliteten i våra konstruktioner här. Kombinerar man dessa parametrar så förstår de allra flesta att även om du kan köpa två massproducerade plagg för priset av ett Blugiallo-plagg – så är det varken bättre för plånboken eller för hållbarheten i längden. Kvalitet i form av mått, tyg, produktion och design är det som kommer att skapa hållbarhet i längden.

Bli först med att kommentera detta inlägg!

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt, tips och erbjudanden från oss.