Guide – Hösten i Soft Tailoring

04 oktober, 2019

Blugiallos DNA och vår egna stilistiska tolkning av plagg i mjuka material med mycket struktur benämner vi ’Soft Tailoring’. Det bästa exemplet är troligtvis våra ofodrade och okonstruerade kavajer som är synonymt med kontemporär lyx – kompromisslös kvalitet förenat med en modern stiltolkning. 

 

Att bära en kavaj eller en dressad byxa skall vara bekvämt och under vår avdelning Soft Tailoring så ligger fokuset just på att hitta bekväma, lediga samt välskräddade plagg som du aldrig vill vara utan, oavsett om du befinner på jobbet, på en middag eller hemma i soffan.

 

Vad som också kännetecknar stilen är möjligheten att kombinera plaggen på ett enkelt sätt, där exempelvis våra stickade plagg och pop-over skjortor i piquet-kvalitet bidrar till det avslappnade uttrycket. En merinokvalitet i ‘polo shirt’ modell är en annan stilsäker kombination till kavaj. Jeans är det självklara valet för en byxa i avslappnad Soft Tailoring-anda. Raw denim i selvedge konstruktion passar dig som älskar klassiskt hantverk, medan våra handtvättade ‘soft stretch’ denim erbjuder ett än mer bekväm och avslappnad valmöjlighet. Med tanke på att varje par jeans måttsys och tillverkas unikt och delvis för hand i Veneto, Italien (av världens främsta denim-tyger) så vågar vi stolt påstå att ett par Blugiallo-jeans ett väldigt speciellt plagg.

Outfits

Det bästa sättet att komponera outfits är ofta att tänka på tillfälle och användningsområde. Vi har valt ut två kombinationer som vi gärna bär vid ledigare sammanhang. Corduroy (manchester-tyg) är ett bra val för full kostym om man vill kunna kombinera både byxa och kavaj till en mängd andra tillfällen och plagg. Du hittar fler Soft Tailoring outfits här

Kavajer

Få mönster är lika klassiska på en udda-kavaj som en ‘houndstooth’. Vi föredrar mönstret i mörkare färger, här i blått och mörkbrunt vilket gör den enkel att kombinera med exempelvis denim eller en flanellbyxa.
En något ljusare ton i klassisk, grövre twill med ull och silke från Loro Piana är kanske vår absoluta favorit i höst. Otroligt härlig som ersättare till en tunn jacka under fina höstdagar. Du hittar fler kavajer här.

Byxor

Om vi får välja två par jeans till hösten så blir det dessa. Ett par raw-denim i selvedge konstruktion i mörkare ton – gärna med en lite vidare passform och hög midja. Den patina som skapas efter att ha burit ett par raw denim under några månader är oslagbar.
En mellanblå stentvättad ‘soft stretch’ kvalitet är möjligen än mer ledig och är enligt oss det närmsta man får komma mjukisbyxor på allmän plats. Vill du se fler alternativ på byxor så kikar du här.

Stickade plagg

En grovstickad cardigan är ett perfekt plagg för helgen eller andra ledigare tillfällen. Kombinera den gärna med jeans eller ett par corduroy med en ledigare skjorta, exempelvis vår oxford-stretch kvalitet. I höst har vi lagt till ytterligare en färg till våra polo’s i långfibrig merino-kvalitet. Som med många andra plagg så gillar vi en ljusare kamelfärgad ton som funkar perfekt direkt under en kavaj eller som lager ovanpå en ledig skjorta. Du hittar samtliga stickade plagg här.

Bli först med att kommentera detta inlägg!

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt, tips och erbjudanden från oss.