Guide – Elias tipsar om vinterns nyckelplagg

12 december, 2019

Hösten och vintern är en trevlig tid att klä sig. Den ger möjlighet att bära tyngre kvalitéer som får både kavaj och byxa att falla elegant men framförallt ger den möjlighet att kombinera flera lager med varandra. Hösten ger utrymme för kreativitet, vilket säkert kan skrämma somliga. Därför är mitt tips när det kommer till höstgarderoben tydligt; håll det enkelt och våga bära ljusa färger.

En ljus och sober färgskala

Kreativitet när det kommer till att klä sig behöver nödvändigtvis inte handla om att våga kombinera färger och mönster med varandra, att bära en outfit som går ton-i-ton kan vara minst lika kreativt. En sober och enhetlig färgskala ger ett mycket elegant intryck och bidrar till en känsla av bekväm lyx.

Färger som man förknippar hösten med är ofta mörka och murriga men så behöver det inte vara. Jag låter istället textur och material beskriva säsongen och bär ljusa toner även såhär års. Därför har ljusare gråa och beigea plagg i kombination med brutna vita toner en självklar plats i min höst- och vintergarderob. Nedan följer några nyckelplagg som jag anser bidrar till en magisk höst- och vintergarderob.

Flanellkostymen

Få material är så förknippade med denna tiden på året som flanell. Flanellkostymen hör helt enkelt höst och vinter till. Inte sällan faller valet på en grå variant. Jag rekommenderar att man vågar välja en aningen ljusare variant än den klassiskt mörkgrå flanellen. Designa kavajen med en okonstruerad axel, breda notch lapels och en rullad 3-knäppning och du får dessutom en väldigt trevlig uddakavaj. Personligen bär jag min flanellkostym som separata delar nästan lika ofta som jag bär den som full kostym.

mellangrå flanell

mellangrå flanell detalj

Kombinationer

Bär gärna flanellkostymen tillsammans med en rollneck i liknande grå nyans. Blugiallos rollneck i 100% ekologisk kashmir är lika skön att ha på sig som den är elegant att beskåda. Stickade plagg som kombineras med flanell ger ett uttryck av avslappnad elegans och fungerar lika bra på kontoret som på söndagsmiddagen. Om man istället vill dressa upp flanellkostymen rekommenderar jag en royal oxford-skjorta i off-white. Den diskreta strukturen i royal oxford-väven gör att den passar utmärkt till din flanellkostym.

smart casual flanellkostym smart casual flanellkostym detalj 3

Bli först med att kommentera detta inlägg!

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt, tips och erbjudanden från oss.