Editorial del 2 – Menaggio & Tremezzo

05 december, 2019

Menaggio och Tremezzo, två byar på västsidan av Comosjön. En perfekt bas oavsett om du vill sitta och ljuga med vänner hela dagen eller göra dagsutflykter till någon av de andra vackra platserna runt sjön. Andiamo!
Soft tailoring albergo

La Darsena

Familjedrivet boutiquehotell med små mysiga rum och västsidans mysigaste veranda (den pampigaste kommer längre ner), där chansen är stor att du blir sittande hela dagen. Hotellet har dessutom ett fantastiskt kök med en riktigt bra restaurang och vinkällare.
Är man intresserad av hotellets historia kan man med fördel ta ett par espresso med ägarsonen Giuliano. En nya generationens Italienare som vågar sig bortom mammas pasta och utanför landets gränser. Vi fick bland annat en djupdykning i Giuliano tidigare karriär som surfproffs.
Darsena är allt man älskar med Italien – vänligt, familjärt, inbjudande och okonstlat med känsla för kvalité och service.

Tre andra på Comos västsida

 

Grand Hotel Tremezzo – Tidlös lyxkänsla med oklanderlig service. Standardrum för priset av en bättre okonstuerad kavaj. Vår rekommendation är att lägga pengarna på kavajen, slänga på sig den och istället för övernattning köra lunch eller middag på den pampigaste verandan vid Comosjön.

 

Villa Balbianello – Beläget ute på en halvö med fantastiska vyer och enastående natur. Hemvist för scener i bland annat Star Wars och Casino Royale.

 

Mario – Tidigare skyttekung i Como’s Serie C lag (ej verifierat) – nu, delvis taxichaufför med aptit på livet och allt vad det innebär. Kör dig lugnt och tryggt på de krokiga vägarna mellan restaurang och hotell, samtidigt som han levererar anekdoter som får svärmor att svimma.


Bli först med att kommentera detta inlägg!

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt, tips och erbjudanden från oss.