Blugiallo Soft Tailoring SS´19 – Revenge of de NÎmes.

15 mars, 2019

I vår SS´19 Soft Tailoring kollektion har vi skapat en garderob fylld av mjuka, välskräddade och inte minst användbara plagg, där möjligheten att kombinera bomulls-kostymen på flera olika sätt är en viktig del.

 

Vi har också fokuserat på den något ”kontroversiella” kombinationen av en mjuk, tvättad jeansbyxa till en ledig kavaj. En kombination som med rätt mått och en högre midja har en tydlig plats i garderoben. Till våren erbjuder vi åtta olika tvättar på våra nya ’soft stretch denim’, som precis likt våra ’raw’ (selvedge) denim produceras för hand i Veneto, Italien.

 

Färgpaletten i SS´19 går både i jordnära toner i beige och brun och mer uppiggande toner i grönt och vinrött, där framför allt kavajen är det plagg som vi anser ska få ta plats och kombineras med lugnare färger. Vår särskilda kärlek till färgen off white/crème är också ett stående inslag, gärna i form av byxa eller vår långfibriga, tunnstickade merino.

 

För oss innebär ’Soft Tailoring’ plagg i mjuka material med mycket struktur, okonstruerade kavajer, tunnstickade tröjor eller piquet-skjortor och byxor som kan bäras både till dressade skor eller sneakers. Resultatet blir en kontemporär, skräddad stil som fungerar i en rad olika sammanhang och situationer.

 

 

Bli först med att kommentera detta inlägg!

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt, tips och erbjudanden från oss.