Back to Office

15 september, 2020

Sommaren börjar närma sig sitt slut och för de allra flesta är semestern över. Allt fler återvänder nu till kontor och arbetsplats efter att ha arbetat hemifrån under stora delar av våren och sommaren. När det återigen är dags att klä sig för ett kontor istället för ett videomöte ges möjligheten vässa jobb-garderoben.

Hösten är en härlig tid att klä sig på. Den ger möjlighet att bära flera lager, mjuka kvalitéer och grövre texturer. Oavsett om du är mer formell eller ledig i din stil lämnar hösten utrymme för inspiration och kreativitet. Vår uppmaning är att ta tillvara på detta, inspireras och var kreativ när du klär dig inför arbetet. Under ett år där vi globalt har stött på många utmaningar kanske det är viktigare än någonsin. Se därför till att lämna gympashortsen i garderoben och se hösten som en nystart, oavsett om du jobbar från hemmet eller kontoret.

 

Här presenterar vi tre olika stilar för arbetet; casual, smart casual och formell.

Casual

Många arbetsplatser blir mer och mer informella när det kommer till kläder. Att klä sig ledigt behöver dock inte innebära att du tummar på professionalismen. Med en krispig vit skjorta och ett par välsittande byxor ger du både ett avslappnat och proffsigt intryck.

Ett par välsittande jeans är en hörnsten i var mans garderob. För maximal komfort väljs med fördel dessa tvättade denim som har lite stretch i sig. Denna mörkare nyans bär du året om men den passar extra bra på hösten. Denimtyget är vävt av italienska Candiani. Om du vill lära dig mer om våra denimtyger kan du göra det här.

 

Jeansen kombineras med en vit oxford chambray skjorta. Skjortans matta utryck förstärker den avslappnade känslan och passar bra ihop med jeansen.

 

Få plagg är så sammankopplade med hösten som flanell i allmänhet och flanellbyxor i synnerhet. Denna beigea flanellbyxa passar lika bra till den vita skjortan som till din favoritkavaj. Flanellens borstade yta ger byxan karaktär. Välj gärna en högre midja för en klassisk och bekväm look.

 

Kombinera byxans borstade yta med en strukturerad skjorta. Här väljer vi gärna en vit royal oxford skjorta som är ytterligare en hörnsten i garderoben. Royal oxford väven balanserar lyster och struktur som få andra skjorttyger.

En annan klassiker i den lediga garderoben är chinosbyxan. Den är bred i sina användningsområden, enkel att kombinera och har en självklar plats i vår garderob. Dessutom har chinosbyxan en intressant historia som du kan läsa om här.

 

Chinosbyxan kombinerar vi med en annan Blugialloklassiker – off white piké. Den följsamma pikéväven skapar en skjorta som är magiskt skön att bära. Välj att antingen göra det med helknäppning likt en klassisk skjorta, eller med pop-over knäppning för en sportigare look.

Smart casual

Uttrycket smart casual är svårdefinierat. Ofta beskriver det en klädstil som balanserar mellan en formell och en ledig klädsel. Vad detta innebär är naturligtvis personligt och i slutändan avgör bärarens personliga tolkning. Inför hösten och återkomsten till kontoret presenterar vi vår tolkning av smart casual.

 

Ett tyg som passar utmärkt i balansen mellan ledigt och formellt är hopsack. Dess struktur innebär att den kan bäras i de flesta situationer, både som kostym och kavaj. Här väljer vi en brun hopsack-kavaj med okonstruerad axel och en rullad 2,5 knäppning. Paspoalfickan bidrar till elegans och renhet i looken.

 

Vi kombinerar den strukturerade kavajen med ett par ljusa bomullsbyxor. De görs i en tjockare twillväv vilket bidrar till en optimal byxa när temperaturen sjunker några grader. Byxornas matthet och struktur gör att de passar lika bra till en stickad tröja som till uddakavajen. En krispig vit skjorta i royal oxford väv gör din outfit komplett.

 

Denna smart casual outfit signalerar avslappnad lyx som få andra. Den beigea kavajen i en ull och kashmirblandning hör till gabrerobens absoluta favoriter. Sällan har elegans och komfort varit så välbalanserat. Under kavajen rekommenderar vi en ljusgrå rollneck i 100% återvunnen kashmir. Att välja stickade plagg framför skjorta är ett sätt att sänka formaliteten, utan att för den delen blir för ledig.

 

Det är lätt hänt att man väljer bort ljusare färger när sommar övergår till höst. Så behöver det nödvändigtvis inte vara. Dessa byxor är gjorda i ”Heavy twill cotton”. Dess tjocklek och strukturerade yta skapar en magisk byxa för årets svalare månader.

En smart casual klassiker

Det går inte att prata om smart casual utan att inkludera en blå uddakavaj kombinerat med beigea bomullsbyxor. Denna kavaj är gjord i ett “high twist wool” tyg, även kallat Fresco. En frescokavaj är sval att bära och har en matt yta som gör den enkel att kombinera med andra plagg.

 

En beige bomullsbyxa är ett nyckelplagg i garberoben. Denna byxa är gjord i en något tjockare bomullskvalité och lämpar sig utmärkt för höst, vinter och tidig vår. Den fungerar lika bra till kavajen på kontoret som till en stickad tröja på söndagspromenaden.

Formellt

Även om allt fler arbetsplatser går mot en mindre formell stil så finns det få saker som är lika elegant som en välsittande kostym. Oavsett om du är på väg till styrelsemötet eller din första dag på nya jobbet signalerar du professionalism med en måttsydd kostym. Här visar vi två av våra favoriter.

Klassiska businesskostymer är ofta blåa eller gråa. Det betyder inte att din grå kostym behöver smälta in i mängden. Denna kostym tillverkas i en ”Worsted wool” kvalité som skapar ett snyggt fall. Tygets fiskbensstruktur ger kostymen elegant lyster. Trots att den är enfärgad blir en ett unikt plagg i garderoben. Breda spetsiga slag och paspoalficka förstärker formaliteten. En vit twillskjorta är det självklara valet till denna kostymen. Tillsammans med en brun grenadineslips fulländas looken.

 

Få tyger är förknippade med businesskostymen på samma sätt som ”kritan”. Den kritstrecksrandiga kostymen för direkt tankarna till London och New Yorks finansvärld. Tyget i sig är formellt och här väljer vi att förstärka det genom att göra kostymen dubbelknäppt med breda slag. Stryk din vita skjorta, knyt slipsen och putsa dina svarta oxfordskor. Sedan har du en svårslagen businessoutfit.

 

 

Bli först med att kommentera detta inlägg!

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt, tips och erbjudanden från oss.